BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  SPOR

Galatasaraydan 2 kez teklif aldım

İBB.Spor'un hocası Abdullah Avcı, 'Sezon başında ve ortasında G.Saray'dan iki kez teklif aldım' dedi.

Abone ol

Abdullah Avcı, antrenörlükte 9. yılını bitirmek üzere olduğunu belirterek, "Abdullah Avcı’nın hedefleri arasında büyük takımlarda çalışmak, milli takımı çalıştırmak var. En fazla 4-5 senede bu hedefleri gerçekleştiremezsem, Avrupa’ya, dünyaya açılmak gibi bir düşüncem var" diye konuştu.

Bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıyarak geldiğini anlatan Abdullah Avcı, şöyle devam etti: "Süper Lig’de Metin Türel, Ziya Doğan ve Aykut Kocaman’ın yardımcılığını yaptım. İstanbulspor ve Galatasaray’ın alt yapılarında çalıştım. 17 Yaş Altı Genç Milli Takımda çalıştım, sonra yarışmanın içine girdim. Bu süreçte çalışırken hep bana negatif tablo sunuldu. ’Genç milli takımla Avrupa Şampiyonu oldu, Dünya Şampiyonası’nda ne yapacak’ dediler. Dünya Şampiyonası’nda da başarılı olduk. Süper lig varken, istikrarlı bir kulüp yapısı nedeniyle Lig (A)’yı tercih ettim. ’Abdullah Avcı Lig (A)’da da bir şeyler kanıtlasın’ dedim, Allah bana bunu Lig (A)’da ilk sene nasip etti.

Sonra ’Lig (A)’da şampiyon oluyor, Süper Lig’de ne yapacak’ dediler. Süper Lig’de bugün kimsenin beklemediği çıkış yapan bir takım var. Türk futboluna yeni oyuncular sunmuş, iyi futbol oynayan bir ekip var. Bunu da bu sene çok güzel sonuçlandırırsak bizim adımıza çok güzel sene olmuş olur. Başkanımız Göksel Gümüşdağ benim hayatımın çıkış noktalarından bir tanesidir. O benim hakkımda sezon sonunda sağlıklı bir karar verir. Beraber oturup lig bittikten sonra onun kararını birlikte vereceğiz."

"GALATASARAY’DAN İKİ KEZ TEKLİF ALDIM"

Abdullah Avcı, Galatasaray Kulübü’nden bu sezon başında ve ortasında iki kez teklif aldığını kaydetti.

Galatasaray’da daha önce çalıştığı için kendisini sarı-kırmızılı takımla örtüşdürdüklerini kaydeden Avcı, "Geçen sene itibariyle resmi teklif aldım. Kalli’nin yardımcılığı vardı, ama sonrasında devre arasında Galatasaray’dan daha farklı görevlerde teklif aldım, ama ben bir yerde başlamışken, bir kulübü yarıda bırakıp gitmeyi etik açıdan doğru bulmuyorum. Bir kulübü yarıda bırakıp giden teknik direktörlerin hiç başarılı olduğunu görmedim. Bana da yakışmazdı zaten" dedi.

TEK KULÜP GALATASARAY DEĞİL

Abdullah Avcı, Galatasaray ile bu sezon sonu için bir konuşmasının olmadığını ifade ederek, "İleride doğru şeyler yaparsak tabii ki Galatasaray’da çalışmak önemli bir duygu, ama ismimin sadece Galatasaray ile anılmasının da yanlış olduğunu düşünüyorum. Bugün Fenerbahçe, Beşiktaş gibi Türkiye’nin bir sürü güzel kulüpleri var. Bunlar olmazsa dünyaya açılmak gibi bir düşüncem var" diye konuştu.

"6 ayda bir kulüp değiştiren antrenör modeli olmak istemiyorum" diyen Avcı, "Ankaraspor, Çaykur Rizespor 3.’yü değiştirdi, Gençlerbirliği 5.’yi değiştirdi. Bu şekilde Türk futbolunu bir yere taşıyamayız. Bu ortam beni ürkütüyor. Güvenemiyorsun, nasıl yola çıkacağını bilemiyorsun" şeklinde konuştu.