BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da ihbarcı depremi

Galatasaray yönetiminin şike davasıyla ilgili UEFA yetkilileriyle randevulaşmasına camiadan itirazlar var.

Abone ol

Galatasaray’ın, Türk kulüplerinin, Avrupa’dan men edilme tehlikesi nedeniyle UEFA ile görüşmek istemesine tepki gösteren üyeler, “Şikayet edercesine UEFA’ya dosya götürmek doğru değil” dediler

Türk futbolunun, Avrupa’dan men edilme tehlikesi nedeniyle UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ile İsviçre’de bir araya gelmek üzere randevulaşan Galatasaray Yönetimi’nin bu hamlesi, kulüp içinden desteğin yanı sıra eleştiri de aldı.

Milliyet'ten Nevzat Dindar imzalı haberde Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk’ün stratejisine itiraz edenlerin sözlerine yer verildi.

İHBAR EDERCESİNE BİR TUTUM

Milliyet’e konuşan üyeler, sarı-kırmızılı yönetimi eleştirirken, “Şike konusunda mahkeme fiilen başladı, hatta artık savunmalar alınıyor. Bu olayın tüm sorumluluğu ve yükümlülüğü Türkiye Futbol Federasyonu’nun üzerindeyken tek başına aynı liglerdeki bir kulübün ihbar edercesine bir tutum içinde olması şık durmuyor. Galatasaray bu konuda uzun zamandır aralık vermeden yönetim olarak tepkilerini ve görüşlerini, son Federasyon genel kurulu da dahil olmak üzere dile getirmiştir. Hatta bu konuları dile getiren tek kurum olarak kalmıştır. Süreç de devam etmektedir. Bu ortamda bu şekilde UEFA’ya şikayet edercesine dosya götürmenin doğru olduğunu düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

KONUYU UEFA VE FİFA'YA TAŞINANIN ANLAMI NEDİR?

Sarı-kırmızılı yönetimin gereksiz bir davranışta bulunduğunu da dile getiren kulüp üyeleri, “Futbol Federasyonu’nun sorumluluğunda olan bir konuyu aynı liglerde oynayan bir kulüp sıfatıyla UEFA ve FIFA’ya taşımanın anlamı nedir, böyle bir anlayış ve tavrın örneği görülmüş müdür, iyi düşünmek lazım. Gereksiz ve sakıncalı bir hamle olarak görüyoruz. Galatatasaray adına çok sakıncalı” görüşlerini ortaya koydular.