BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,77
HABER /  GÜNCEL

'Galatasaray için Man. City daha zor olurdu'

Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Arif Kızılyalın: Galatasaray, Manchester United'ın geçilemeyecek bir ekip olmadığını biliyor.

Abone ol

Galatasaray Şampiyonlar Ligi grup maçında ilk maçını dünya futbolunun devlerinden Manchester United'a karşı oynayacak. Grupta sarı-kırmızılıların diğer rakipleri ise, Braga ve CFR Cluj.

Kurayı BBC Türkçe'ye değerlendiren Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Arif Kızılyalın 19 Eylül'deki açılış maçını statta seyredeceklere, ilk yarıda, Galatasaray'ın kale arkasında olmamalarını tavsiye ediyor.

Kızılyalın, Manchester United'ın Old Trafford'da ilk 15 dakika içinde büyük baskı kuracağı öngörüsünde bulunup, bu dakikalar içinde sarı-kırmızılıların kalesinde görülebilecek bir golün maçın kaderini baştan belirleyeceğini düşünüyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında altı maç oynayacak.

İngiliz gazetelerindeki genel kanı, grupta Galatasaray ile Braga'nın şanslarının eşit olduğu yönünde.

Guardian Gazetesi gruptan Galatasaray ve Manchester United'ın çıkacağı tahmininde bulunurken, Times gazetesi, Portekiz ekibinin iki sene önce Avrupa Ligi Kupası finali oynadığını, yabana atılmaması gerektiğini belirtiyor.

Monaco'da dün akşamki kurayı değerlendiren gazeteci Ragıp Duran'ın hatırlattığı bir gol, aslında Galatasaray'ın Manchester ile ilgili bakışını özetliyor gibi.

Cumhuriyet gazetesinden Arif Kızılyalın da Galatasaray'ın Manchester United'ı daha önce saf dışı bırakmayı başardığını söylüyor; Kızılyalın'a göre, İngiltere'den Manchester City, Arsenal ya da Chelsea çıksaydı Galatasaray daha fazla endişe edebilirdi.

"Savunmada büyük sıkıntı var"

Arif Kızılyalın Monaco'da kura çekimi yapılırken sarı-kırmızılıların 2011-2012 şampiyonluğunda büyük rol oynayan oyunculardan Thomas Ujfalusi ile ilgili kötü bir haber geldiğinin altını çiziyor.

34 yaşındaki savunma oyuncusu, kulüpten yapılan açıklamaya göre, en az 4-5 ay sahalardan uzak kalacak.

Kızılyalın ise çapraz bağlarındaki yırtılma nedeniyle Çek oyuncunun aktif futbol yaşamının tehlikede olduğunu savunuyor.

Kızılyalın, bu nedenle, savunmada sadece üç kişinin temel taş olarak kaldığını; bu isimlerin Semih Kaya, Gökhan Zan ve Dany Achille Nouenko olduğunu belirtiyor.