BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Galatasaray Akhisarspor Türkiye Kupası final maçı golleri ve geniş özeti

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray Türkiye Kupası Finali'nde küme düşmesi kesinleşen Akhisarspor ile karşılaştı. Sezonu çifte kupa ile kapatmak isteyen Galatasaray rakibini yenerek Türkiye Kupası'nı müzeye götürmeyi başardı. Fatih Terim'in öğrencileri mücadelede 1-0 geriye düşmelerine rağmen 3-1'lik üstünlükle kupaya uzanmayı başaran taraf oldu.

Abone ol

Galatasaray, 57. Ziraat Türkiye Kupası finalinde hafta sonu Süper Lig'e veda eden Akhisarspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta Sinan Gümüş, Feghouli ve Diagne'nin golleriyle 3-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

23 kez final oynayıp 18 kez mutlu sona ulaşan Galatasaray'da Fatih Terim, kariyerindeki 3. Türkiye Kupası'nı kazanarak bu kulvarda en çok şampiyonluk yaşayan teknik adamlar arasına girdi. Süper Lig'de 7 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adam unvanını taşıyan Terim, Akhisarspor'u ederek 3. kez Türkiye Kupası'nı kaldırdı. Kupada 1999, 2000 ve 2019'da üç kez mutlu sona ulaşan Terim, bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı, Gündüz Kılıç ve Aykut Kocaman'ın rekoruna ortak oldu.

Maçtan önemli dakikalar

Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmanın 5. dakikasında Onyekuru'nun pasında ceza alanında topla buluşan Linnes, meşin yuvarlağı Diagne'ye aktardı. Bu futbolcunun kale önünden vuruşunda top direğin yanından auta gitti. 27. dakikada Linnes'in soldan ceza alanına ortasında penaltı noktasına hareketlenen Feghouli'nin bekletmeden vuruşunda son anda araya giren savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 32. dakikada Rotman'ın derinlemesine pasına hareketlenen ve hızla mesafe kat ederek ceza alanına giren Manu'nun sol çaprazdan vuruşunda, son anda araya giren Luyindama meşin yuvarlağı kornere gönderdi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın 51. dakikasında Galatasaray gole çok yaklaştı. Topla birlikte ceza yayı sol tarafına sokulan Henry Onyekuru rakibini geçerek sağ ayağı ile yerden vuruşunu yaptı. Sağ köşeye uzanan Fatih Öztürk'den seken top sağ direğe çarparak tekrar kendisine geldi. Akhisarspor, 56. dakikada Elvis Manu ile 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen atakta orta alanda rakibinin solundan atıp sağından geçen Güray Vural topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve pasını uzak direğe doğru hareketlenen Elvis Manu'ya gönderdi. Gelen topa tek vuruşunu yapan Elvis Manu topu ağlara gönderdi.  Galatasaray, 63. dakikada Martin Linnes'in düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltı atışında meşin yuvarlağın başına geçen Diagne'nin vuruşunda kaleci Fatih Öztürk gole izin vermedi. Karşılaşmanın 76. dakikasında Miguel Lopes'in ceza sahası içerisinde Mbaye Diagne'ye yaptığı hareketi faul olarak değerlendiren Suat Arslanboğa, VAR uygulamasında pozisyonu inceledikten sonra bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Sinan Gümüş, meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi. Pozisyonda penaltıya sebep olan Miguel Lopes, yaptığı itirazlar nedeniyle kırmızı kart gördü. Bir kişi eksik rakibi karşısında oyunun üstünlüğünü eline alan sarı kırmızılılar, 87 dakikada Feghouli'nin golüyle 2-1 öne geçti. Galatasaray, 90+3'te Diagne'nin golüyle skoru 3-1 yaptı.

AKHİSARSPOR: 1 - 3 :GALATASARAY

STAT: Yeni 4 Eylül
HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Serkan Ok, İsmail Şencan

AKHİSARSPOR: Fatih, Vrsajevic (Dk. 60 Aykut), Lopes, Caner, Kadir, Barbosa, Sissoko, Zeki (Dk. 90 Cikaleshi), Güray Vural (Dk. 86 Bokila), Rotman, Elvis Manu

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Feghouli (Dk. 90 Fernando), Selçuk (Dk. 74 Donk), Ndiaye (Dk. 67 Sinan Gümüş), Onyekuru, Belhanda, Diagne

GOLLER: Dk. 57 Elvis Manu (Akhisarspor) - Dk. 80 (P) Sinan Gümüş, Dk. 90+4 Diagne (Galatasaray)

KIRMIZI KART: Dk. 78 Lopes (Akhisarspor)

SARI KARTLAR: Rotman, Vrsajevic, Bokila, (Yedek kulübesinde), Fatih, Güray, Sissoko, Zeki (Akhisarspor) - Luyindama, Feghouli (Galatasaray)

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray kupasını aldı
Foto Galeri Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray kupasını aldı Galeriye Gözat