BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  GÜNCEL

Galasaray kazandı, Türk Spor’u kazandı

Rusya’nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Galatasaray Odebank, Fenerbahçe’yi 69-58 mağlup ederek tarihi...

Abone ol

Rusya’nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Galatasaray Odebank, Fenerbahçe’yi 69-58 mağlup ederek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.
DIVS Sports Hall Salonu’ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılı takım rakibi karşısında oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Galatasaray Odebank, iyi savunma yapıp hücumda da etkili olunca farkı 19 sayıya çıkardı ve ilk çeyreği 26-7 önde tamamladı.
İkinci periyoda biraz daha toparlanan sarı-lacivertli takım, bölümün başlarında Pontexter ve Bibrzycka ile bulduğu sayılarla farkı eritmeye başladı. İkinci çeyreğin bitimine 5 dakika 30 saniye kala Fenerbahçe, bulduğu üçlüklerle durumu 17-30’a getirince sarı-kırmızılı takım mola aldı. Çekişmeli geçen mücadelede Galatasaray Odebank, soyunma odasına 42-29 önde girdi.
Üçüncü çeyrekte savunmada toparlanan ve özellikle Bibrzycka’nın etkili oyunu ile farkı azaltan sarı-lacivertli takım, Esmeral ve Angel’in üst üste üçlükleriyle farkı 7 sayıya indirdi. (44-51) Ancak sarı-kırmızılı takım son çeyreğe 53-44’lük üstünlükle girdi.
Dördüncü çeyrekte büyük çekişme yaşandı. Fenerbahçe Esmeral’in bulduğu sayılarla bitime 4 dakika 50 saniye kala farkı 2’ye indirdi. Ancak Galatasaray Odebank Şebnem’in üçlüğüyle rahat bir nefes aldı ve rakibinin eşitliği yakalamasına izin vermedi. Sarı-kırmızılılar, nefesleri kesen mücadeleyi 69-58 kazanarak ilk kez final oynadığı Avrupa Ligi’nde kupayı müzesine götürdü.
(İHA)