BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şişli'de yeniden Sarıgül dönemi mi başlıyor?

Şişli Belediyesi'nde Hayri İnönü'nün kadrosu parti içinde gerginlik yarattı. Emir Sarıgül'ün başkanvekili ve koordinatör seçilmesi tartışmalara yol açtı.

Abone ol

Şişli'de Mustafa Sarıgül'den boşalan belediye başkanlığı koltuğuna oturan İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü'nün Şişli Belediyesi kadrosu parti içerisinde tartışma yarattı.

İnönü'nün önceki gün "başkanvekili ve koordinatör" olarak Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ü görevlendirmesi huzursuzluğa neden oldu. Bu huzursuzluğun temelinde ise seçim öncesinde öne sürülen " İnönü seçildikten bir süre sonra istifa ederek koltuğunu Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'e bırakacak" iddiası var.

İnönü'nün olası bir istifası durumunda koltuğa Emir Sarıgül'ün geçeceği iddialarını sert şekilde eleştiren Sarıgül karşıtı grup, "Başkan Sarıgül'dü şimdi oğlu oldu. Hanedanlık gibi bir görüntü oluşuyor" eleştirilerinde bulunmaya başladı.

Encümen tartışması

Parti kulislerinde Şişli Belediyesi'ne dair hoşnutsuzluk yaratan bir başka dedikodu da İnönü'nün "Encümen Üyesi" listesinde yer alan üç isimden biri olan Sadullah Ergün hakkında. Seçimler öncesinde CHP Şişli Belediye Meclis üyeleri listesinde 10'uncu sırada yer alan Ergün'ün, Emir Sarıgül'ün şoförü olduğu iddiası gündeme gelmişti. Parti kulislerinde bu iddianın doğru olabileceği konuşulmaya devam etse de Emir Sarıgül'e yakın kaynaklar bu iddiayı yalanlıyor. Bu kaynaklara göre Ergün, Sarıgül'ün şoförü değil fakat "eski arkadaşı" ve aynı zamanda kurucusu olduğu "Maritza İnşaat"taki kurucu ortaklardan...

Milliyet