BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  DÜNYA

Füze savarlı yatıyla geldi

Chelsea’nin patronu Rus iş adamı Roman Abramovich, 1.2 miyar dolar değerindeki füze savarlı dev yatıyla Muğla’nın Bodrum ilçesine demirledi....

Abone ol

Chelsea’nin patronu Rus iş adamı Roman Abramovich, 1.2 miyar dolar değerindeki füze savarlı dev yatıyla Muğla’nın Bodrum ilçesine demirledi.
Dün sabah saatlerinde Yunanistan’ın Kos adasından Bodrum’a gelen Chelsea’nin patronu Rus iş adamı Roman Abramovich, bugün sabah saatlerinde birlikte tatile çıktığı Metalist Kharkiv takımının yönetim kurulu başkanı Aleksander Yaroslavsky’e ait yatta kahvaltı yaptı. Daha sonra “Eclipse” isimli 160 metre uzunluğundaki yatına geçen Abromoviç, sıcak havayı fırsat bilerek Yaroslavsky ile birlikte denize girip güneşlendi. Yaklaşık yarım saat denize giren Abramoviç daha sonra Göltürkbükü koylarından ayrıldı. Gündoğan, Yalıkavak, Turgutreis koylarını da gezen Abramovich Barbaros koyuna demir attı. Bir müddet yatından takılan Abramovich daha sonra motor yatına binerek AB Bakanı Egemen Bağış’ında Ekonomi toplantı için geldiği Kenpiski otelinin iskelesinden otele girdi. Rus milyarderin birkaç gün daha Bodrum’daki koyları gezeceği de öğrenildi.

FÜZE SAVARLI YAT
Bodrum’un koyularından gezen 1.2 milyar dolarlık 160 metre uzunluğundaki dev yat dünya’nın en büyük yatları arasında yer alıyor. Dünya’nın en büyük yatı olarakda bilinen “Eclipse” adlı mega-yat askeri füze-savar sistemine de sahip. İki helikopter, yüzme havuzu, SPA, 2 sürat motoru, 4 jetsiki, 2 mini-denizaltı bulunan mega yattın dış kısmı ise tamamen zırhlı kaplama olup camların tamamı kurşun geçirmez.
(İHA)