BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Futboldaki kaos FIFAlık oluyor

Türk futbolundaki kaos yurt dışına taştı. Bakan Şahin FIFA'nın kendisine yaptığı çağrıyı bakın nasıl değerlendirdi..

Abone ol

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, FIFA'dan kendisine ulaşan yazılı bir davet olmadığını söyledi.

Bakan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "FIFA'dan bakanlığıma ulaşmış herhangi bir davet yazısı yok. Eğer böyle bir davet varsa bugün aldığım en güzel haber olur. Çünkü ben de nasıl bir fırsat yakalar da UEFA ve FIFA yetkililerine Türkiye'deki futbol yönetimiyle ilgili gelişmeleri anlatırım diye düşünüyordum. Bunun için güzel bir fırsat olurdu" dedi.

DAVETE KATILMAYACAK

Gazetecilerin, "Bu davete katılacak mısınız?" sorusuna ise Şahin, şöyle cevap verdi:

"Bu davete katılmam... Beni temsilen bir arkadaş gönderirim. Türkiye'de futbol yönetimiyle ilgili, özerk federasyonlara müdahaleyle ilgili hiçbir olumsuzluk söz konusu değildir. Spordan sorumlu bakan olarak ben sadece Futbol Federasyonu Yasası'nın 5. ve 31. maddelerinin verdiği yetki çerçevesinde hareket ediyorum. Kaldı ki, bu yetkimi de şu ana kadar 'siyaset spora müdahale ediyor' denmesin diye kullanmadım. Aslında bir müdahalenin olmadığını, nelerin olduğunu orada ilgililere anlatmakta fayda var. Sanıyorum bazen yanlış yönlendirmeler var. Tek taraflı yönlendirmeler var.

YANLIŞ İZLENİM ORTADAN KALKACAK

Türkiye'de siyaset kurumunun özerk federasyonların gelişmesi için, bir federasyon özerkken bu sayının nasıl 56'ya çıkarıldığını ve aynı zamanda neden bu noktaya gelindiğini delillerle, dosyalarla anlatma fırsatı doğacağı için sanıyorum oradaki yanlış izlenim de ortadan kalkacaktır.