BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Futbola şiddet engeli

İtalya'da futbola bir kez daha şiddet engeli çıktı. Maçlar bir bir iptal ediliyor!

Abone ol

İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato, Lazio'lu ve Juventus'lu taraftarlar arasında yaşanan itişmeye müdahale eden bir polisin tabancasından çıkan kurşunla Lazio'lu bir taraftarın ölmesi olayıyla başlatılan incelemenin titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Taraftarlar ile emniyet güçleri arasında yaşanan gerginliğin ardından Roma Valiliği, bu gece oynanması gereken, AS Roma-Cagliari maçının ertelenmesini kararlaştırdı. Federasyon, Lazio'lu taraftarın ölümünün ardından, FC Inter-SS Lazio maçını ertelemiş, Bergamo'daki Atalanta-AC Milan maçı ise çıkan olaylar nedeniyle oyunun 7. dakikasında tatil edilmişti.

Roma Valiliği'nin kararıyla, Serie A'da oynanamayan maç sayısı üçe yükselmiş oldu. İçişleri Bakanı Amato, olayla ilgili savcılığın da soruşturma başlattığını hatırlatarak, ''Sorumluluk konusunda inceleme titizlikle sürdürülmektedir. Zaten savcılık tarafından başlatılan soruşturma da devam ediyor'' dedi. Gabriele Sandri adlı 26 yaşındaki Lazio'lu taraftarın, polis kurşunuyla öldüğü de kesinleşmiş bulunuyor.

Arezzo Emniyet Müdürü Vincenzo Giacobbe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hadiseyi ''Trajik bir hata'' diye niteleyerek, ''Polis, kendi tabancasıyla, iki el uyarı ateşi açmıştır. Bu kurşunlardan biri, Gabriele Sandri'nin boynuna isabet etmiştir'' dedi.

Giacobbe, polisin taraftarlar arasında itişmenin kavgaya dönüşmesini engelleme amacıyla, 60-70 metrelik bir mesafeden ateş açmış olduğunu da kaydetti.