BIST 10.257
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.380,15
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Fulya Gümüşpala Teke okurlarıyla buluşuyor

“Aşk Hiç Biter mi?” kitabının yazarı Fulya Gümüşpala Teke, 19. İzmir Kitap Fuarı’nda

Abone ol

“Aşk Hiç Biter mi?” romanının yazarı Fulya Gümüşpala Teke, 19. İzmir Kitap Fuarı’nda 22 Nisan tarihinde Doğuş Yayın Grubu standında kitaplarını imzalayacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 19. İzmir Kitap Fuarı 19-27 Nisan 2014 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda okurlarla buluşacak. Pena Yayınevi’nden çıkan “Aşk Hiç Biter mi?” adlı romanın yazarı Fulya Gümüşpala Teke, 22 Nisan Salı günü saat 13.00’te Doğuş Yayın Grubu’na ait 2. Salon 703/B no.lu stantta kitabını imzalayacak.

ask-hic-biter-mi.jpgKurgu değil, gerçek bir aşk hikâyesi

Adalet Partisi’nin kurucularından Ragıp Gümüşpala’nın torunu olan Fulya Gümüşpala Teke’nin gerçek bir hayat hikâyesine dayandırdığı “Aşk Hiç Biter mi?” günümüz aşk romanlarından oldukça farklı bir çizgiye sahiptir.

Öncelikle günümüzde değil, 1950’li ve 60’lı yıllarda geçen ve gerek anlatılan aşk, gerekse anlatımda kullanılan üslup son derece naif ve doğaldı. Romanda kurgu yok denecek kadar azdı. Dolayısıyla gerçek ve olağanüstü şartlarda yaşanmış bir aşktan esinlenilmiş. Günümüz gençlerinin, hatta orta yaşlı insanlarımızın özlediği yalansız, saf ve çıkarsız sevgiyi doya doya hatırlayıp, içlerinde uyanacak sıcacık hislerle okuyacakları bir kitaptı.

Bir ilk roman olan “Aşk Hiç Biter mi?”, esintisi 1960 ihtilalinin ilk günlerindeki karmaşa ortamına kadar uzanan bir aşkın hikâyesini anlatıyor. İlk görüşte aşkın heyecanının ve naifliğinin, iki aşığın yıllar boyu sürecek bir ayrılık girdabına yakalanmalarının ve bu ayrılığın aşklarının gerçekliğini ve gücünü test edecek bir sınav niteliğine dönüşmesinin konu edildiği bu gerçek hikâye, yazarın güçlü ifadesiyle bir okuma ziyafetine dönüşüyor. Geçen yıllara, etraflarını saran yeni aşklara karşı koyabilecek, “İlle de sen,” diyebilecekler mi? Yoksa sevgileri rüzgârın önünde savrulan bir yaprak misali yön mü değiştirecek? Cengiz, babası orgenerallikten emekli edilip, kendisini Adalet Partisi’nin kurucusu konumunda görmek isteyen milyonlara “Hayır,” diyemeyen bir babanın, merhum Ragıp Gümüşpala’nın oğludur. Hem yüreğindeki yangını söndürmek, hem de babasının mevkii dolayısıyla sınırlanan ve yasaklarla dolu olan hayatına, başka bir deyişle esaretine son vermek ister. Her iki arzusuna da aynı anda kavuşması ne kadar mümkündür?

Bu roman aşkın saf yansıması

Yazarlıkta yeni doğmuş bir bebekten farkı olmadığını ifade eden Fulya Gümüşpala Teke ilk romanıyla ilgili olarak: “Bu roman; insanlara bağışlanan en büyük lütuf olan aşkın saf yansıması içinde, paylaşılmayı hak eden, anımsanmaya değer, tamamen gerçek bir dünyada, cesur bir zamanda, özgür bir teslimiyetin peşinde koşanların, bu teslimiyete koşulsuz sahip çıkan ve çiftin ve onlar gibi bu teslimiyeti sonsuzluğa taşıyanların hikâyesi” dedi.

19. İzmir Kitap Fuarı

Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek olan 19. İzmir Kitap Fuarı’nda dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle yaklaşık 100 etkinlik gerçekleştirilecek. Girişin ücretsiz olduğu fuar, her gün 11.00-20.00, kapanış günü 27 Nisan 2014 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Fulya Gümüşpala Teke Hakkında:

1972 Tekirdağ, Çorlu doğumlu yazar Fulya Gümüşpala Teke on beş yıllık İngilizce öğretmenlik mesleğinden sonra önce roman çevirileri, sonra da romanlar yazmaya başladı. Basılı üç roman çevirisi bulunmaktadır. Yazarın çocukluğundan beri hayalini kurduğu yazarlık kariyerine ilk adım olan bu roman aynı zamanda gerçek bir hayat hikâyesine dayanmaktadır.

Pena Yayınları Hakkında:

Pena Yayınları, hem gündemdeki en büyük yazarların kitaplarını Türkçe olarak yayınlayarak bir okuma ziyafeti sunmayı ve okuru geliştirmeyi hem de dünyanın en iyi yazar ve çizerlerinin çalışmalarını çocuklarla paylaşarak, onların hayal gücünü beslemeyi hedeflemektedir. Türk dilinin ulaştığı bütün coğrafyalarda, farklı kültürlerden yazar ve çizerlerin kendilerini ifade edebildiği renkli ve güvenli bir ortam yaratmak için çabalıyoruz. Çalışanlarımızın girişimciliği ve yaratıcılığı en önemli parçamız olurken yayınevimizin sürekli yeni teknolojilere ayak uydurması bizi okurlarımıza daha da yakınlaştırmaktadır.