BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,12
HABER /  GÜNCEL

Fuhuşun şifreleri şoke etti

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fuhuş çetesi iddianamesi tamamlandı

Abone ol

'Kaplıcada Fuhuş' olarak bilinen operasyonun detayları iddianamede yer aldı.

Mehmet K., Gülbil G. ve Ayfer T., kadınları fuhuşa zorlamakla suçlanıyor. Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, 11 tutuklu sanıktan 10'unun tahliyesine karar verildi.

Liderlikle suçlanan Mehmet K.'nin ise tutukluluğu sürüyor. 22 sanık hakkında 15 ila 30 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Dinlemelere ise ilginç diyaloglar takıldı:

Kafasına yatarsa, Betül şut ve gol atar.

Dünya malı 20 yaşında haberiniz olsun.

Üçüncü gününde 600 milyon para kazandırmışım.

Seni gecelik verdim.

Seni burada satıyorum, ailene söylerim. Kardeşlerine söyler öldürtürüm.

Nüfus cüzdanını mafyaya verir seni öldürtürüm.

Benim aldığım tüple, senin aldığın tüple başka karının peşine düşecez.

SAPIK ENİŞTELERİ PROTESTO EDECEK

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Pembe Hayat Derneği tarafından 'akşam olduktan sonra' düzenlenecek olan etkinlikte seks işçilerinin sorunları dile getirilecek. Bugün Ankara sokaklarında yürüyüş yapanlar arasında yıllardır başkentte seks işçiliği yapan Semra da olacak. Semra'nın protesto sebebi birçoğundan farklı. 'Sapık enişteler' için yürüyeceğini söyleyen Semra, 10 yaşındayken kendisine hayatı zindan eden ablasının eski eşini hiç unutmamış:

İŞÇİ KURUMU'NA BAŞVURDU

"Ben bugün sapık enişteler için yürüyeceğim. Seks işçilerinin hakları için yürüyeceğim. Bugün her evde, her kapalı kapının arkasında çocuklar cinsel tacize uğruyor. Bunlara kimse sessiz kalmasın. Yaşanılan acılar çok büyük, ben de çok acı çektim.'' Hayatını fuhuş yaparak kazanan transseksüel Semra'nın İş ve İşçi Bulma Kurumu'nda da kaydı var. Ancak kurumdan ne arayan ne soran olmuş. "Cinsel tercihimi değiştirdim ama hayatın bu kadar zor olacağını bilmiyordum" diyen Semra herkes gibi yaşamak istiyor: "Elim ayağım tutuyor, gözüm görüyor, birçok işi yapabilirim."

'CAN GÜVENLiĞiMiZ YOK'

Yürüyüşe katılacak olsa da seks işçileri arasında bir birlikteliğin olmadığından yakınan Semra, kaldırımda, markette, kuaförde öteki olmanın sıkıntılarını hatırlamak bile istemiyor. Mesleğin en korkutucu yanının can güvenliği bulunmaması olduğunu belirten Semra, "Zannediyorlar ki biz keyiften bu işi yapıyoruz. Oysaki bizim can güvenliğimiz yok. Birlikte olduğumuz adam hırsızmı dır, katil midir? Bunu bilmiyoruz" diyor.

KADINDAN SOKAK ORTASINDA İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Diyarbakır'da yolda yürüyen 46 yaşındaki Mehmet Lale, kimliği belirlenemeyen bir kadın tarafından tabancayla vurulup öldürüldü. Saldırgan kadın kendisini bekleyen başka bir kadınla kaçıp kayıplara karıştı.

Olay, merkez Bağlar İlçesi Lekoşa Caddesi'nde bugün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre Mehmet Lale, yolda yürürken arkasından gelen bir kadın, seslenip durmasını istedi. Lale'nin durması üzerine sarı saçlı olduğu belirtilen kadın üzerinde taşıdığı tabancayı çıkarıp, ateşledi. Lale, başına isabet eden kurşunla kanlar içinde yere yığıldı. Saldırgan kadın ise kendini biraz ileride bekleyen başka bir kadınla ara sokaklara kaçıp izini kaybettirdi.

Çevrede bulunanlar tarafından hastaneye kaldırılan Mehmet Lale, yaşamını yitirdi. Polis, görgü tanıklarının ifadesine başvururken, kaçan kadını yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı.

HANIMAĞA ÇETESİ YAKAYI ELE VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da, genelevdeki kadınlardan haraç aldıkları, silah ve uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla 12 kişi gözaltına alındı. Çeteyi, kocası hapiste olduğu için Hanımağa lakaplı Gülşah Demir'in yönettiği öne sürüldü.

Adana polisi, bir süre önce silahlı çete kurup yönettiği suçlamasıyla cezaevine konulan Levent Demir'in faaliyetlerini Hanımağa lakaplı eşi Gülşah Demir'in (28) yürüttüğü bilgisini alıp, 2 ay önce takip başlattı. Polis, salı günü 12 adrese operasyon düzenledi. Baskın yapılan ev ve işyerlerinde Gülşah Demir ile birlikte 12 kişi, genelevdeki kadınlardan haraç aldıkları, silah ve uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

KAÇIRIP İŞKENCE DE YAPMIŞLAR

Yapılan aramalarda 1 Kalaşnikof tüfek, 4 tabanca, 2 pompalı tüfek, bu silahlara ait şarjör ve mermiler, farklı kişiler adına düzenlenmiş toplam 323 bin 810 lira değerinde 48 senet ve çek, 1 kilo 650 gram esrar, uyuşturucu madde satışından elde edildiği belirlenen 5 bin lira, 3 adet sahte kimlik ele geçirildi. 8 kişiyi tehdit ederek haraç istedikleri ve vermeyen 2 kişiyi kaçırıp işkence yaptıkları iddiasıyla sorgulanan şüpheliler, suçlamaları kabul etmedi.


'KIZINIZ KÖPRÜ ALTINDA DONMAK ÜZERE GİDİN KURTARIN' 

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN[PAGE]

Gaziantep'te başı ezilerek öldürülen 29 yaşındaki Neslihan Polatbilek'in cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla Kahramanmaraş'ta yakalanan 27 yaşındaki Adem Çelik'in olay günü gasp ettiği genç kızın telefonunu arayan annesine, "Kızınız yaralı, köprü altında donmak üzere giden kurtarın" dediği ortaya çıktı.

Kıbrıs Caddesi üzerinde köprü altında 3 Şubat'ta başı ezilerek öldürülen Neslihan Polatbilek'in cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla aranan Adem Çelik, Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Şüpheli, Gaziantep'e getirilerek sorguya alındı. Neslihan Polatbilek'in cezaevinde tutulan erkek arkadaşını ziyarete gittiği, bu sırada adliyede mahkum olarak çalışan Adem Çelik ile tanıştığı ifade edildi.

Adem Çelik'in, Polatbilek'e, "Ben aslında Sosyal Hizmetler'de çalışıyorum. Orada hatırı sayılır arkadaşlarım var. Sana iş bulurum" dediği, cinayet günü ise, dolandırıcılık suçundan yattığı cezaevinden kaçarak köprünün altında Polatbilek ile buluştuğu ve aralarında çıkan tartışma sonucu Polatbilek'in başını taşla ezerek öldürüp telefonunu gasp ettiği belirtildi.

Olay günü, şüphelinin Polatbilek'in cep telefonunu arayan annesi Caile Polatbilek'e, "Kızınız yaralı, şu an köprü altında donmak üzere gidin kurtarın" dediği de ileri sürüldü. Şüpheli, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.