BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.413,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İsa Gök MHP'ye mi oy verdi?

CHP'nin muhalif milletvekili İsa Gök'ün, 2004 yerel seçimlerinde MHP'ye oy verdiği iddia ediliyor

Abone ol

Geçtğimiz hafta sonu yapılan CHP kurultaylarına tek kişilik muhalefetiyle damgasını vuran Mersin milletvekili İsa Gök, 2004 seçimlerinde MHP'ye mi çalıştı? 23 Şubat'ta görevden alınan CHP Elazığ İl Başkanı Namık Kemal Şirinocak, kurultayda Kılıçdaroğlu'na zor anlar yaşatan muhalif isim hakkında şaşırtıcı anısını Sabah Yazarı Mahmut Övür'e anlattı. Övür, kendisine aktarılanları bugün yazdı. Yazara kulak veriyoruz:

"Yerel seçimler bitmiş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil birçok belediyeyi CHP kazanmış...O dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, aralarında Önder Sav, Mustafa Özyürek ve Sinan Yerlikaya gibi isimlerin bulunduğu bir ekiple yeni seçilmiş başkanları ziyarete giderler. Bir akşamüstü... Elazığ CHP İl yöneticisi Kemal Şirinocak, tanık olduğu olayı şöyle anlatıyor:

"TÜRKMENLER VE SÜNNİLER DE HEPİMİZ MHP'YE ÇALIŞTIK"

"O akşam yemekten sonra Hilton oteli lobisinde Mustafa Özyürek, Sinan Yerlikaya ve ben oturuyorduk. İsa Gök bir arkadaşıyla geldi. Bir ara Yerlikaya, o sırada Mersin Baro Başkanı olan İsa Gök'e, 'Başkan biz belediye başkanlıklarını kazandık ama il genel meclisinde MHP birinci parti çıktı. Bu nasıl oldu?' diye sordu."
Gök'ün cevabı orada oturan herkesi şaşırtacaktı: "Tabii siz belediye başkan adayları olarak hep Alevileri gösterdiğiniz için biz Türkmenler ve Sünniler de hepimiz MHP'ye çalıştık, oy verdik. O yüzden MHP birinci çıktı."

Sinan Yerlikaya'nın Gök'ün üzerine yürüdüğünü ve kavga çıktığını söyleyen Şirinocak, yıllar sonra şöyle diyordu: "Ben Alevi değil Sünniyim ama benim bile zoruma gitti bu şovenistlik... Adam hem CHP üyesi, hem de bunları söylüyor. Aslında açık açık mezhepçilik yapan o. 2007 seçimlerinde de 21'inci sıradan birinci sıraya getirildiğinde partiyi uyardık ama yönetim dinlemedi."
Anlaşılan, CHP'nin İsa Gök özelinde yaşadığı derin çelişki, parti içi koalisyon mantığıyla örtüşmediği gibi parti içi demokrasiyle de aşılacak görünmüyor.
Bu nedenle, eninde sonunda "Yeni CHP"yle eski genetiğin yeni versiyonları arasında ayrılık çanları çalacak."