BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Fuhuşta basılmasa hacca gidecekmiş!

Polisin fuhuş operasyonunda yakalanan zanlı kendini öyle bir şekilde savundu ki...

Abone ol

Konya'nın Akşehir İlçesi ile Uşak'ta yapılan fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 8'i kadın 18 kişi şüpheli adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden temizlik görevlisi 43 yaşındaki H.M.'nin, polise verdiği ilk ifadesinde, 'Ben hacca gidecektim. Hacca gitmek içinde yazılmıştım. Beni niye gözaltına aldınız. Benim fuhuşla ilgim yok' dediği öne sürüldü.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçen cumartesi günü Akşehir ile Uşak'ta eş zamanlı olarak 'Başak' adı verilen fuhuş operasyonu düzenlendi. Operasyonda 4'ü Azerbaycan uyruklu, 2'si 15-18 yaş arası olmak üzere 8'i kadın toplam 18 kişi 'fuhuş, fuhşa yer temini, fuhuşu kolaylaştırmak, insan ticareti yapmak' suçlamasıyla gözaltına alındı.

400 ERKEKLE BİRLİKTE OLAN KADIN 'HEPATİT C' HASTASI ÇIKTI

Toplam 110 kişinin ifadesine başvurulması sonucu yapılan operasyonda gözaltına alınan Azerbaycanlı 2 kadının 'Hepatit C' hastası olduğu ortaya çıktı. Kadınlardan birinin ise 400 erkekle birlikte olduğu belirtildi. Baskında yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 mermi, 1 anahtarlık şeklinde gizli kamera ele geçirilirken, fuhuşun açık arazide, karavanda ve bazı evlerde yapıldığı saptandı. Şüpheliler yapılan sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÖĞRENCİSİNE TECAVÜZ ETTİ

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...[PAGE]

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, tecavüz edip hamile bıraktığı bir öğrencisine kürtaj yaptırmak, başka bir öğrencisine de taciz suçlamasıyla tutuklanan Ayşegül Sevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni ve Bodrum eski Milli Eğitim Müdürü 52 yaşındaki T.K.'nın, özellikle ailesinin maddi durumu iyi olmayan kız öğrencilere yaklaştığı ortaya çıktı. T.K.'nın bu durumdaki öğrencilere nüfuzunu kullanıp, pahalı hediyeler aldığı, Turgutreis Beldesi'ndeki yazlığında sık sık partiler ve kız öğrencileri için doğum günleri düzenlediği de ileri sürüldü. T.K. hakkında dün de iki öğrenci daha, taciz suçlamasıyla Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Evli, iki çocuk babası beden eğitimi öğretmeni T.K.'nın yazlığında içki içirdikten sonra tecavüz edip, hamile bıraktığı, ardından da bir öğretmen arkadaşı ile Milas'taki bir özel hastanede kürtaj yaptırdığı ileri sürülen öğrencisi A.F. (18) ile tacizde bulunduğu Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Lisesi'nden öğrencisi G.K.'nin (16) avukatlığın üstlenen Şakir Açıkgöz, yöneltilen suçların deliler ve tanık ifadeleri ile sabit olduğunu söyledi.

PAHALI HEDİYELERLE KANDIRDI

Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı bulunduğunu belirten avukat Açıkgöz, ailesinin maddi durumu iyi olmayan kız çocuklarına yönelik nüfuzunu kullanıp, pahalı hediyeler alıp, güzel sözler söyleyerek gözlerini boyadığını ileri sürdüğü T.K. hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını kaydetti. Açıkgöz, tutuklanıp, İzmir, Buca Cezaevi'ne konulan T.K.'nın bugün Bodrum'a getirilerek yargı önüne çıkarılacağını da söyledi.

T.K.'nın kürtaj yaptırdığı öğrencisine evlenme vaadinde bulunduğu da iddia edildi. T.K.'nın tacizde bulunmakla suçlandığı G.K.'ya ise cinsel içerikli aşk mesajları gönderdiği, pahalı hediyeler aldığı da öne sürüldü.

Yaşananların ardından tecavüze uğrayan A.F.'nin Milas'ta, G.K.'nin ise İstanbul'da öğrenimini sürdürdüğü ve aileleri ile birlikte ilçeden ayrıldıkları öğrenildi.

İDARİ SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise konu ile ilgili adli ve idari yönden soruşturma başlatıldığına dikkati çekip, "Bu nedenle fazla konuşmak, yorum yapmak doğru olmaz. Ancak, şikayet bize ulaştıktan sonra kaymakam bey 'Soruşturmayı 20 günde tamamlayın' talimatı verdi. Biz de bir hafta içerisinde soruşturmayı tamamlayıp, gerekli yasal işlemleri başlattık. Olayın vehameti ortada. Küçük kız çocuklarının hayatının söz konusu olduğu durumlarda hasım veya hısımlık olmaz. Bundan kimse yarar veya çıkar sağlamaya çalışmasın. Olay bize intikal ettikten sonra hızla soruşturmayı tamamladık. Bir gecikme söz konusu değil. Öğrencilerin sayısının üç, beş olması önemli değil. Bir çocuğumuz bile olsa aynı hassasiyeti ve önemi gösteririz. Bundan sonraki süreci yargı belirleyecek" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ELEŞTİRİ

Mağdur öğrenciler A.F. ile G.K.'nin ailelerinin Bodrum İlçe Milli Eğtim Müdürlüğü'ne 15 Nisan'da verdikleri şikayet dilekçelerinin ardından Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği, bir basın açıklaması ile konuyu gündeme taşıyıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü soruşturmayı derinleştirmemekle suçlamıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturma başlatmasının ardından konu savcılık aracılığa intikal etmiş, ardından Bodrum Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, T.K. hakkında geçen 19 Nisan'da yakalama kararı çıkarmıştı.

Beden eğitimi öğretmeni T.K., dün İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yakalanıp, tutuklandı. Olayın duyulmasının ardından ikinci öğrenci daha dün aileleriyle Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, T.K.'nın tacizine uğradıklarını ileri sürerek şikayetçi oldu.

TRAFİK KAZASI YİNE CAN ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Güngören'de kontrolden çıkan otomobilin takla atarak bir taksinin üzerine düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Kaza, General Ali Rıza Gürcan Caddesi'nde, saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Merter yönünde ilerleyen 34 BT 8766 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir sebeple kontrolden çıkarak karşı yöne geçti. Refüje çarpıp takla atan otomobil, karşı yönden gelen Mustafa Aslan'ın kullandığı 34 TJH 97 plakalı taksinin üzerine düştü. Çarpışmanın etkisiyle iki otomobil de hurdaya döndü.

Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Mustafa Aslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Taksideki Ali adlı şahıs ile diğer araçtaki bir yaralı ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza yerine gelen Mustafa Aslan'ın yakınları sinir krizi geçirdi.
Mahalle sakinleri, daha önce de aynı yerde kazaların gerçekleştiğini, cadde üzerinde bulunan aydınlatma direklerinin yetersiz olduğunu söyledi. Defalarca durumu yetkililere bildirdiklerini belirten vatandaşlar herhangi bir önlem alınmadığını kaydetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
 

KABUSLARI GERÇEK OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul'da bir aracın altında kalan 2 kardeşin babası, kazadan 3 gün önce rüyasında karakola gittiğini gördü. Anne de rüyasında boş mezar başında dua ediyordu. Efetürk çifti, "Bu da bir rüya olsun" diyerek sinir krizleri geçirdi

Sabah'ın haberine göre İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir otomobilin çarpması sonucu 2 gün önce can veren 12 yaşındaki Kadir ve 9 yaşındaki kardeşi Yusuf Efetürk'ün anne-babası, çocuklarının ölümünü kazadan 3 gün önce rüyalarında görmüş. Rüyasında boş bir mezara ellerini açıp dua okuyan anne ve karakola kayıp başvurusu yapan baba, 2 çocuklarının ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Sultangazi Yunus Emre Mahallesi'nde oturan Gazi Mahallesi 75'inci Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi, 7 kardeşin en küçüğü olan iki kardeş Kadir (12) ve Yusuf (9) kaza günü 23 Nisan tatili nedeniyle evlerindeydi. Öğleden sornra ise sıkılıp dışarı çıkmak için babalarından izin istediler.

ÜST GEÇİDİ KULLANMADILAR

Marangozluk yapan ancak sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce işini bırakan baba Şükrü Efetürk, dışarı çıkmalarına izin verdi ancak çok fazla uzağa gitmemelerini tembih etti. Hatta ekonomik sıkıntılar içinde olan baba, çocuklarının eve erken gelmesini sağlamak için "Bakkaldan çikolata, bisküvi ve kola almaya gidiyorum, erkenden gelirseniz birlikte yeriz" dedi.

Ancak iki kardeş, kendilerini oyuna kaptırıp mahallelerinden çok uzaklara gitti. Akşam olunca da evlerine geç kalmamak için bir an önce karşıdan karşıya geçmek isteyen iki kardeş, 20 metre ileride bulunan üst geçit yerine TEM'de karşıdan karşıya geçmeyi tercih etti. Ancak bir aracın altında kalarak can verdiler. Sürücü M.A. gözaltına alındı. Fakat olay yerine doğru yola çıkan ambulans, iddiaya göre emniyet şeridini kullanan sürücüler nedeniyle bir türlü olay yerine ulaşamadı. Yusuf çarpmanın etkisiyle olay yerinde öldü. Kadir ise yaralı olarak bir süre ambulans bekledi. Ancak ambulans gelene kadar o da son nefesini verdi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, olay yerine giden iki ambulanstan birinin 7 dakikada diğerinin de 10 dakikada olay yerine ulaştığını açıkladı.

BABA KALP SPAZMI GEÇİRDİ

Akşam saatleri olmasına rağmen çocuklarının eve gelmediğini gören baba Efetürk, karakola başvurdu. Polis, babaya TEM'deki kazadan söz etti. Babadan kimlikleri olmayan hastanedeki çocuklara bakması istendi. Hastaneye götürülen baba, ölen çocukların kendi çocukları olduğunu görünce kalp spazmı geçirdi. Doktorlar tarafından hemen müdahale edilen baba, geceyi hastanede geçirdi. Adli Tıp Kurumu'ndan çocuklarının cenazesini almaya gidemeyen baba "Allah kimseye evlat acısı vermesin. Ben iki evladımın acısına nasıl dayanırım" diyerek gözyaşları döktü.

'RÜYAMDA KARAKOLA GİTTİM'

Evinde çocuklarının cenazesinin getirilmesini bekleyen baba, üç gün önce rüyasında çocuklarının kaybolduğunu gördüğünü belirterek şunları anlattı: "Rüyamda çocuklarım kayboluyordu. Onların bulunması için karakola giderek kayıp başvurusu yapıyordum. Kaza günü çocuklarım gerçekten kayboldu. Karakola gidince ölüm haberiyle yıkıldım. Rüyalarımız bir anda kâbusumuz oldu. Allah'ım ne olur bu kaza da bir rüya olsun. Birisi beni rüyamdan uyandırsın. Onlar benim gelecekteki umutlarımdı. Ben bu acıya nasıl dayanacağım."