BIST 10.107
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.425,00
HABER /  GÜNCEL

Topbaş tepki alan reklam için dedi ki...

Metrobüs yolcularını çileden çıkaran Vatan Şaşmaz'ın rol aldığı reklam filmini, Başkan Kadir Topbaş bile inandırıcı bulmadı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metrobüs için Vatan Şaşmazlı bir reklam çektirdi. Reklam filminde metrobüs bomboş, yolculuk ferah yansıtılınca vatandaş "bizimle dalga mı geçiyorsunuz" tepkisi verdi.

 Boş metrobüs var mı?
Metrobüslerde dönen reklam filminde zengin bir işadamını canlandıran oyuncu-manken Vatan Şaşmaz, işe makam arabasıyla değil metrobüsle gidiyor. Kendi şoförünün açtığı kapıya binmekten vazgeçen işadamı rolündeki Şaşmaz, metrobüsün dayanılmaz cazibesine kapılıyor. Kaptanın şaşkın ve hayret dolu gözlerle izlediği Şaşmaz, gülümseyerek boş koltuklardan birisine oturuyor. Cam kenarına oturup gazetesini keyifle okuyor, İstanbul'u seyrediyor. Yolculuk sırasında yüzünden tebessüm eksik olmuyor. İnlerin cinlerin top oynadığı araçta, nadir görülen diğer yolcular da kitap okuyor. Tekerlekli sandalyeyle binenlere, görme engellilere yer veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan o "boş" reklam için gelen açıklama da "sos" niyetine oldu. Başkan dedi ki;

*"Tabii ki reklamda gösterildiği kadar boş değil. O herhalde boş bir metrobüste reklam mahiyetinde çekilen bir çalışma. Biraz daha yoğun olabilirdi".

Metrobüs seferlerinde yaşanan yoğunluğu yansıtmıyor tepkileriyle gündeme gelen reklam filmiyle ilgili eleştirilere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan yanıt geldi.

A Haber'e konuşan Topbaş, reklam filmiyle ilgili şunları söyledi: "Bu kısa vadede yapılan bir çalışma. Ama şunu söyleyeyim tabi ki pik saatlerde ciddi bir yoğunluk var. Bu yoğunluk tabi ki rahatsız edici bunu kabul ediyorum. Fakat bireysel araçlarla gidenlerin pik saatlerde yoğunluğu da ayrı bir rahatsız edicilik. Birkaç saatte bir yerden bir yere erişirken 20-25 dakikada ulaşım imkânı veriyor. . Tabii ki reklamda gösterildiği kadar boş değil. O herhalde boş bir metrobüste reklam mahiyetinde çekilen bir çalışma. Biraz daha yoğun olabilirdi.

SENARYOSUNU BANA GÖSTERMİŞ OLSALARDI

Senaryosunu bana göstermiş olsalardı böyle yapın demezdim. Biraz daha yoğun saatleri tercih etmelerini söyledim. Bu kadar konforlu, oturuyor gidiyor filan… Herhalde gece yarısı olan seferlerimizde veya sabahın erken saatleri. Pik saatlerin dışında öğle saatlerinde bile yoğunluk var. Öyle bir atmosfer yakalamışlar. Ben de zaman zaman biniyorum. Birkaç gün önce kardeşim arabasını bırakıp binmiş. Mükemmel bir erişim imkânı diye bahsediyor".