BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.508,84
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş yapmadığı için canlı canlı gömdüler

Ankara'da bir süre önce kaybolan kadının fuhuş yapmadığı için elleri dikenle telle bağlanarak canlı canlı gömüldüğü ortaya çıktı

Abone ol

Ankara'da bir fuhuş çetesinin, kendileri için fuhuş yapmaya ikna edemedikleri kadını, ellerini dikenli telle bağlayıp işkence yaptıktan sonra canlı canlı gömdükleri, mal varlığına da el koydukları ortaya çıktı.

Zanlıların 4 yıl önce fuhşa zorladıkları bir kadına zorla senet imzalatıp Ankara'daki 3 evine el koyduktan sonra işkence ederek öldürdüğü belirlendi.

Ailesinden ayrı yaşayan 29 yaşındaki G.S'nin İzmir'deki ablası, 2007'de savcılığa başvurarak kız kardeşinin kaybolduğunu bildirdi.

Savcılığın talimatı üzerine soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, G.S'ye ait Ankara'daki 3 evin icra yoluyla satıldığını tespit etti.

FUHŞA ZORLAYIP SENET İMZALATTILAR

Fuhşa zorladıkları G.S'yi zorla senet imzalattıktan sonra öldürdükleri ve bu senetlerle icra takibi başlatarak evlerine el koydukları öne sürülen Kenan G.(47) ve akrabası Cavit A'nın elebaşılığını yaptığı suç örgütünü takibe alan polis, bir yandan da kadının cep telefonu görüşmelerini inceledi.

ELLERİNİ DİKENLİ TELLE BAĞLAYIP İŞKENCE YAPMIŞLAR
Yapılan incelemede, elleri dikenli telle bağlanan kadına işkence yapıldığı belirlendi. Kadının işkence sonucu ölmek üzereyken, şüpheliler tarafından canlı canlı bir metrelik çukura konularak üzerinin toprakla kapatıldığı belirtildi.

2 HAFTA CESEDİ ARADILAR

Kadının telefonundan en son Mamak-Gölbaşı Güney Çevre Yolu Karataş mevkisinde sinyal alındığını belirleyen ekipler, eğitimli köpekler eşliğinde yaklaşık 2 hafta süren çalışmanın ardından, 2 gün önce G.S'ye ait kemik ve elbiseleri, Karataş köyü yakınlarındaki bir vadide gömüldüğü yerden çıkardı.

Güvenlik güçleri, elleri telle bağlanan, dişleri kırılan ve vücuduna dikenli tel sarılarak işkence edildiği belirlenen kadının, başına sert bir cisimle vurulduktan sonra yaklaşık bir metre derinliğindeki çukura gömüldüğünü tespit etti. G.S'ye ait buluntular, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cep telefonu sinyallerinden Kenan G. ile bazı suç örgütü üyelerinin, kadının öldürüldüğü gün olay yerinde olduğunu belirleyen polis; Ankara, İzmir, İstanbul, Van, Mersin ve Adana'da 20 Mayıs'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla, örgütün elebaşılarının da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, fuhşa zorladıkları G.S'yi zorla senet imzalattıktan sonra 28 Şubat 2007'de öldürdüğü ve bu senetlerle icra takibi başlatarak kadının 3 evine el koydukları belirlendi.

Zanlıların ayrıca "adam öldürmeye azmettirme, nitelikli yağma, resmi ve özel belgede sahtecilik, insan ticareti, fuhşa teşvik ve aracılık, meskun mahalde ateş etmek, tehdit ve iş yeri kurşunlama" gibi suçlara karıştıkları tespit edildi.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda; 2 tabanca, 6 şarjör, çeşitli çap ve markada 106 fişek, 1 otomatik tüfek, 1 sustalı bıçak, 60 santimetre uzunluğundaki sallama tabir edilen bıçak, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, 3 sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi ile çok sayıda çek, senet, banka dekontu, tapu, vekaletname, noter sözleşmesi ve hesap cüzdanı ele geçirildi.

Güvenlik güçleri ayrıca, örgütün fuhşa zorladığı kadınların isimlerinin ve cep telefonu numaralarının bulunduğu bir listeyle örgütün harcamalarının kaydedildiği bir defter de buldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

SANAYİ ÜRETİMİNİ DURDURAN İNTİHAR GİRİŞİMİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Sivas'ta BOTAŞ'tan alacağını tahsil edemediği için defalarca intihar girişiminde bulunan 58 yaşındaki Ali Osman Öksüz, bir kez daha yüksek gerilim hattı direğine çıktı. Yüksek gerilim direğinde 5,5 saat boyunca kalan Öksüz'ü polisler güçlükle ikna ederek aşağı indirdi. Hattaki elektriğin kesilmesi nedeni ile fabrikaların üretim yaptığı Organize Sanayi Bölgesi'ne elektrik verilemedi.

2007 yılında BOTAŞ'ın yüklenici firmasından ihaleyle iş alan ve bu işi bitirip teslim etmesine rağmen hak edişlerin ödenmesinin durdurulması üzerine alacağını tahsil edemediğini öne süren 5 çocuk babası Ali Osman Öksüz, Sivas'ta Kardeşler mahallesi TOKİ mekiğinde bulunan yüksek gerilim hattına çıkarak intihara teşebbüs etti. Yaklaşık 5,5 saat yüksek gerilim hattında kalan Ali Osman Öksüz, alacağı olan ve faiziyle 300 bin Tl olduğunu iddia ettiği parasının ödenmesini istedi.

Yüksek gerilim hattı direğinin bulunduğu alana çamur nedeniyle itfaiye araçları giremedi. Direğin altına şişme branda açıldı. Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu güçlükle ikna edilen Öksüz, bulunduğu yerden aşağı indi. Ali Osman Öksüz'ün çıktığı yüksek gerilim hattından enerji alan Sivas Organize Sanayi Bölgesine bir müddet elektrik verilemedi. Elektrik kesintisi nedeni ile fabrikalarda üretim durdu. Olay yerinde bulunan 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye kaldırılan Öksüz, Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öksüz, ilk kez 3 yıl önce de kaldığı otelin çatı katına çıkarak intihara teşebbüs etmiş, olay yerinden tesadüfen otomobiliyle geçen Sivasspor'un o dönemki Teknik Direktörü Bülent Uygun çatıya çıkarak Öksüz'ü ikna etmişti. Bu olay sonrası intihar girişimini alışkanlık haline getiren Öksüz, alacaklarını tahsil etmek için Sivas, Ankara ve ailesinin yaşadığı Osmaniye ilinde defalarca benzer yöntemlerle intihara teşebbüs etti.

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL CAN ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde şarampole devrilen araçta bulunan 1'i polis memuru iki kişi hayatını kaybetti, 1'i Cumhuriyet savcısı 3 kişi yaralandı.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde kontrolden çıkarak şarampole devrilen cipte bulunan 1'i polis memuru 2 kişi öldü, 1'i Cumhuriyet savcısı 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çamyolu Mahallesi Karasu Caddesi'nde meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 ZCK 66 plakalı cip, virajı alamayarak şarampole devrildi. Hurdaya dönen araçta sıkışan 5 kişi itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden kurtarılırken sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, yaralılardan Serdar Çolak'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Bülent Yılmaz, Ardahan'da görevli olduğu belirtilen Cumhuriyet savcısı Can Karakılıç, Mümin Uysal ve Hüseyin Sarkısı Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memuru Bülent Yılmaz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

LİSE ÖĞRENCİSİ KENDİNİ İPLE ASTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ADANA'nın Kozan İlçesi'nde lise öğrencisi 16 yaşındaki Merve Temizkan, kendisini iple asarak yaşamına son verdi.

Olay, Tufanpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Kozan Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Merve Temizkan, evde kimsenin olmadığı bir sırada oturma odasının tavanına bağladığı iple intihar etti. Bir süre sonra eve gelen yakınları, kapıyı kırıp içeri girince Temizkan'ın cesedi ile karşılaştı. Temizkan'ın cesedi yapılan inceleme ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Temizkan'ın anne ve babasının bir süre önce ayrı yaşamaya başlamasına üzüldüğü için intihar etmiş olabileceği ileri sürüldü

ATTIĞI TOKAT PAHALIYA PATLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ZONGULDAK'ta, kızı 31 yaşındaki Elif Karahan'a attığı tokat nedeniyle yargılandığı davada 3 bin lira para cezasına çarptırılan emekli harita mühendisi 68 yaşındaki Ahmet Yaşar Demirköse'nin cezasını Yargıtay onadı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, para cezasına ilişkin ödeme emri çıkardığı Demirköse, dilekçe ile yeniden Yargıtay'a başvurarak kararın bozulmasını talep etti.

3 çocuk babası Ahmet Yaşar Demirköse, 2008'de eşi 59 yaşındaki Hikmet Demirköse ile birlikte oturduğu evinde sözünü dinlemediği gerekçesiyle kızı Elif Karahan'a tokat attı. Hastaneden, 'Basit tıbbi tedaviyle iyileşir' şeklinde yaralandığına dair rapor alan Elif Karahan, babası hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Zonguldak 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ahmet Yaşar Demirköse, 25 Kasım 2008'deki son duruşmada 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Bu olayın ardından 2 yıl önce evden ayrılan Elif Karahan'ın, 1.5 ay önce evlendiği belirtildi.

PARAYI ÖDEMEZSE HAPİS YATACAK

Ahmet Yaşar Demirköse, Yargıtay'a başvurarak karara itiraz etti. Ancak Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi de mahkemenin kararını onadı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay'ın kararı üzerine Ahmet Yaşar Demirköse'ye, 'Para cezası ödeme emri' çıkardı. Geçen cuma günü kendisine tebliğ edilen ödeme emrinde, söz konusu para cezasının tamamını veya üçte birini tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde ödemediği takdirde 1 ay hapis yatacağı belirtilen Demirköse, bugün savcılık ve mahkeme kaleminden bilgi aldı.

YARGITAY'IN KARARINA İTİRAZ ETTİ

Demirköse ayrıca Yargıtay Başkanlığı'na sunulmak üzere Zonguldak 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'ne de onama kararının bozulması talebiyle yeni bir dilekçe verdi. Dilekçesinde, para cezasını veren Zonguldak 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin kadın olduğuna dikkat çeken Demirköse, hakimin kendisi ve şahitleri yeterince dinlemediğini, kızının sözlerini dikkate alarak karar verdiğini ileri sürdü. Kızının bu olayın ardından 2 yıl önce evden ayrıldığını, 1.5 ay önce de evlendiğini söyleyen Demirköse, dilekçesinde şunları söyledi:

"Söz konusu davada şahsıma büyük haksızlık yapılmıştır. Kızım 12 yıldır bana, annesine ve ağabeyine ağır beddua ve küfürlerde bulunmaktaydı. Son derece başına buyruktu. Davaya konu olan olay günü de basit nedenlerden dolayı kavga ve tartışma çıkartmıştı. Şahsıma, annesine, ağabeyine ağır hakaret etmişti. İkaz ettiğim halde dinlemedi ve içinde bulunduğum haleti ruhiye içinde kendisine bir tokat attım. Annesi ve ağabeyi mahkemedeki ifadelerinde söylediklerimin doğruluğunu teyit etmişlerdir. Ancak bu husus mahkeme hakimi tarafından dikkate alınmamıştır. Şahsıma haksızlık yapılarak verilen 3 bin liralık para cezası benim için büyük bir cezadır. Emekliyim. 900 TL emekli maaşımla kıt kanaat geçinmekteyim. Bu nedenle onama kararının kaldırılarak bozulmasına karar verimesini talep ediyorum."

'TOKAT ATTIM, PAHALIYA MAL OLDU'

Adliye çıkışı DHA'ya konuşan Demirköse, yüzde yüz haklı olduğuna inandığını söyledi. Ahmet Yaşar Demirköse, "Hiçbir anne baba evladının kötü olmasını istemez. Artık sabredemedim, bir tokat attım. Bu da bana pahalıya mal oldu. Asilik var, ağzından çıkanı kulakları duymuyor. Mahkemenin kararı ağır ve haksız. Bunun düzeltilmesini istiyorum" dedi.

TACİZ ETTİ DİYE ÖLDÜRDÜ AMA CESEDİ BULUNAMADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde 12 Mayıs'tan bu yana kayıp olan 23 yaşındaki Mücahit Kozluk'u sosyal paylaşım sitesi facebook'tan taciz ettiği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğünü iddia eden 28 yaşındaki H.Y.D ve eşini polis Adana'da yakaladı. Ancak, polis zanlının söylediği Dalaman'daki ormanlık alanda Kozluk'un cesedini bulamadı.

Dalaman'daki bir tamirhanede bobinaj ustası olarak çalışan Mücahit Kozluk, geçen 12 Mayıs gecesi iddiaya göre, dövmecilik yapan arkadaşı H.Y.D.'den gelen bir telefonun ardından evden çıktı. Yakınları evden çıkmasının ardından hemen telefon ettikleri Kozluk'a ulaşamadı. Telefonu kapalı olan Kozluk'tan bir daha haber alamayan yakınları polise gidip, kayıp başvurusunda bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen polis, H.Y.D.'nin eşi H.S.D. ile Adana Çamlıbel Mahallesi'nde yaşayan annesinin yanına gittiğini belirledi. Bunun üzerine Adana polisi, H.Y.D. ve eşini, bugün saat 11.00 sıralarında eve düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

H.Y.D., polisteki sorgusunda Kozluk'u eşini sosyal paylaşım sitesi 'Facebook'ta taciz ettiği için bıçaklayıp öldürdüğü itirafında bulundu. H.Y.D.'nin ifadesinde, "Eşimin Facebook sayfasına girdiğimde arkadaşım Mücahit Kozluk'un taciz mesajları attığını öğrendim. Ona davetkar üslupla mesaj attım. Cevap yazınca, kendini ele verdi. Bunun üzerine telefon edip, 'Erkeksen gel yoksa ben geleceğim' dedim. Daha sonra otomobilime atlayıp, evine gittim. Gittiğimde evin önünde beni bekliyordu. Otomobile alıp, bir ormanlık alana götürdüm. Önce birkaç yumruk attım. Bu sırada eşime telefon edip, Kozluk'un kendisini taciz edip, etmediğini sordum. Taciz ettiğini, ancak elimi kana bulamamdan kortuğu için bana söyleyemediğini anlattı. Bu sırada, Kozluk, cebinden çıkardığı bıçakla beni bacağımdan yaraladı. Bıçağı elinden aldım. Gelişi güzel vücudunun çeşitli yerlerine sapladım. Yerde can çekişirken, ambulans çağırmamı istedi. 'Sana bir de ambulans mı çağıracağım' diyerek, bıçağı birkaç kez daha sapladım. Daha sonra oradan uzaklaştım" dediği öğrenildi. Ancak, Dalaman polisi, H.Y.D.'nin söylediği ormanlık alanda Kozluk'un cesedini bulamadı.

Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden üç kişilik bir ekip, zanlı H.Y.D. ile eşi H.S.D.'yi getirmek için Adana'ya hareket etti. H.Y.D.'nin sorgusuna Dalaman'da devam edileceği ve Kozluk'u öldürdüğünü ileri sürdüğü yerde tatbikat yaptırılacağı bildirildi.

Öte yandan H.Y.D. ve eşinin yakalandığından haberi olmayan Kozluk'un annesi Derya Abuleyla ve ablası Gülayşe Gazazoğlu aynı saatlerde bir televizyon kanalında yayınlanan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' adlı programın konuğu olarak, kayıp oğlunun bulunması için yardım istiyordu.

ADANA'DA YAKALANDILAR
Adana polisi 28 yaşındaki H.Y.D. ve eşi 24 yaşındaki H.S.D.'yi Çamlıbel Mahallesi'nde yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyete getirilişi sırasında H.Y.D'nin rahat hareket etmesi dikkat çekti. Adana'da Ticaret Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra, Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu'nu tamamlayan ve Dalaman'da dövmecilik yapan H.Y.D.'nin, eşi H.S.D.'ye sarkıntılık yaptığı iddiasıyla Kozluk'u öldürdüğü iddia edildi. Cinayeti soğukkanlılıkla anlatan H.Y.D, kavga sırasında Mücahit Kozluk'un kendisini bacağından bıçakladığını söyledi. Zanlı, polislere sağ ayağını gösterdi, ancak, bıçak yarasına rastlanmadı.

DİKKAT ÇEKEN MESAJLAR
Bu arada, zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda Kozluk'un cesedini arama çalışmaları başlatıldı. Zanlıların Muğla'dan gelen polislerce götürülecekleri belirtildi. Soruşturma sürerken, H.Y.D.'nin facebook sayfasındaki mesajları da dikkat çekti. Her yerde aranan Kozluk'un ablası, facebooktaki sayfasında, haber alamadıkları kardeşinin bulunması için arkadaşlarından yardım isterken, D.'nin paylaşımlarında 'Bekle beni dört duvar geliyorum, yıkamayacan bu sefer beni' diye yazdığı, Kozluk'un kaybolmasının ardından mesajlarında cinayet ve cezaevi temalarına yer verdiği görüldü.

YAŞLI ÇİFTİ ÖLÜM AYIRDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Ordu'da 65 yaşındaki Hanife ile eşi 67 yaşındaki Sefer Şahin, evlerinde ölü bulundu. Çiftin, sobadan sızan gazdan zehirlenmiş olabileceği sanılırken, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için cesetlerden alınan parçalar Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Merkeze bağlı Bayadı Köyü'nde bu sabah ortaya çıkan olayda, her sabah erkenden kalkıp evin önünde oturan 5 çocuk sahibi Hanife ve Sefer Şahin çiftini göremeyen komşuları eve gitti. Kapının açılmaması üzerine şüphelenen köy halkı, jandarmayı aradı. Köye gelen jandarma, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla kapıyı kırarak içeriye girince, çiftin yatakta cansız bedenleriyle karşılaştı.