BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  DÜNYA

Fuat Çapa’dan hüzünlü veda

Gençlerbirliği’nde son maçına çıkan Teknik Direktörü Fuat Çapa, "İlhan Bey’in 1 lirası başka takımların 1 euro’su gibidir. İlhan Bey’e beni...

Abone ol

Gençlerbirliği’nde son maçına çıkan Teknik Direktörü Fuat Çapa, "İlhan Bey’in 1 lirası başka takımların 1 euro’su gibidir. İlhan Bey’e beni Türk futboluna kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum, bende emeği çok fazla, kendisi benim babamdır, başkanımdır" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Gençlerbirliği evinde Bursaspor’la 2-2 beraber kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, kırmızı-siyahlı kulüpte geçirdiği 2 sezonu değerlendirdi. Zaman zaman duygulanan Çapa, Gençlerbirliği’ne veda etti.
’Ligde beşinci olmak’ yönünde hedef koyduklarını belirten Çapa, hedeflerinden iki hafta önce uzaklaştıklarını ifade etti. Ankaralılar başta olmak üzere, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu’na, taraftarlara, personeline ve diğer illerdeki Gençlerbirliği taraftarlarına desteklerinden dolay teşekkür eden Çapa, "Bizi ilk günden beri bağırlarına basarak benimsediler. Her zaman kolay süreçlerden geçmedik, sıkıntılı olduğumuz dönemde hep desteklediler. Böylelikle de 2 yılı Ankara’da tamamladık. Haklarını helal etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

FUAT ÇAPA: "SPORTİF ANLAMDA GAYET İYİ İŞLER YAPTIK"
"Sportif anlamda geçtiğimiz sezon gayet iyi işler yaptık" diyen Çapa, şunları kaydetti: "Bireysel oyuncu performansını fazlasıyla geliştirdik, alt yapıdaki arkadaşları daha çok takıma kazandırdık, milli takıma uzun bir süreden sonra tekrar oyuncu gönderdi. Geçen sezon oynadığımız oyun bizi çok memnun etti. Bu sezon gelince beklentilerin yüksek olması gayet normaldi. Soner ve Yasin gibi özellikle skora çok katkı sağlayan arkadaşlarımızın ayrılması üretkenliğimizi düşürdü. Bu sezon yaptığımız transferlerin hiçbirisi ligi bilmeyen arkadaşlarımız. Bu süreç nedeniyle bazı bölgelere mecburiyetten transfer yaptık. Böyle olunca da istediğimiz oyunu zaman zaman oynayamadık. Geçen sezon oynadığımız oyun beni tatmin etmişti ama bu sezon oynanan oyundan memnun değilim. Ama arkadaşlarıma sezonu iyi niyetle tamamladıkları için teşekkür ediyorum. İlhan Bey’in bizi aile ferdi olarak görmesi de bizi ayrıca memnun etti. Gençlerbirliği’ne bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum."

"İLHAN BEY BENİM BABAMDIR, BAŞKANIMDIR"
Çapa, hakkında çıkan transfer haberlerine ilişkin, "İlhan Bey güzel bir açıklama yaptı. Hangi takıma gideceğimi de söyledi. İlhan Bey’in 1 lirası başka takımların 1 euro’su gibidir. Bu şekilde de adlandırıldı. İlhan Bey’e beni Türk futboluna kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum, bende emeği çok fazla. Kendisi benim babamdır, başkanımdır. Gizlemeye gerek yok, yazılanlar ortada" ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği oyuncusu Özgür İleri, "Bu sezon hedefimiz 49 puandı ancak bu hedefe ulaşamadık. Gene de kötü bir sezon geçirmedik" dedi. İleri, "İkinci yarı hem sıcak havanın etkisi hem de sezonun yorgunluğu biz de fazlasıyla kendini gösterdi" şeklinde konuştu.
Ligde uzun bir aradan sonra forma giyen Kaleci Özkan Karabulut ise, "Uzun bir periyotta mücadele ettik. Sıralamada iyi bir yerde bitirdiğimizi düşünüyorum. Mücadele eden arkadaşlarımı kutluyorum. Yeni sezonda, yeni umutlar bizi bekliyor" dedi.

BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Tamamen yerli yapımı bir Bursaspor izledik" dedi.
Altyapıdan 1 aydır idman yaptıkları oyuncularla Gençlerbirliği maçına çıktıklarını belirten Karaman, şöyle devam etti: "Aslında daha fazla yerli oyuncu oynatmak istiyordum ama maçı da kazanmak, birden bire değişik bir ilk 11’le çıkmak sakıncalı olabilirdi. Nihayetinde oynattığımız oyuncular bizi mahçup etmedi. Doğanay’a üzüldüm, omzu çıktığı için oyundan çıkmak zorunda kaldı. Soyunma odasında hıçkırarak ağlıyor. Ne kadar güzel. Kafası kopsa da, kolu kırılsa da koltuğunun altına alıp oynamayı isteyen bir ruh var bu oyuncularda. ’Hocam, faydalı olamadan çıktım’ diyor. Takım arkadaşları kendisini teskin etti. Altyapıdan gene umut vadeden oyuncularımız var. Keşke bugün rahmetli başkanımız burada olsaydı da Vakıfköy’den çıkan altyapı oyuncularını seyredip, duygulansaydı. Ama bu oyuncular da onu mahçup etmedi."
"Bizi bu takıma getiren başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum" diyen Karaman, "İnşallah önümüzdeki sene Avrupa’da gruplara kalan ve ligde de ilk 4 içerisinde yer alacak bir Bursaspor’u yaratırız. Bir sezonu bitirdik, herkes hakkını helal etsin. Yeni sezonda buluşmak üzere" ifadelerini kullandı. Karaman, Bursaspor’un başka takımlarda kiralık olarak oynayan oyuncularına yönelik, "Bir çoğ takibimizde, bir çoğunun referansları var. Ama biz de kendi gözümüzle görüp bakmak istiyoruz" diye konuştu.
Bursasporlu oyuncu Furkan, "Sezonun son maçıydı hocamız genç arkadaşlara şans verdi ben de o oyunculardan biriydim. Ben de elimden geldiği kadar Bursaspor için savaştım" diye konuştu. Orçun ise, "Genç bir kadroyla sahaya çıkmayı tercih etti. Umarım biz de karşılığını vermişizdir. Sezonu iyi bitirdiğimizi düşünüyorum" dedi.