BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.421,52
HABER /  GÜNCEL

Fuat Avni için Twitter'dan gelen raporu paylaştı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Twitter üzerinden Sümeyye Erdoğan’a suikast planı” iddiaları üzerine Twitter’a başvurdu.

Abone ol

Twitter'da doğrudan mesajlaştığı Fuat Avni adlı kullanıcıyla Sümeyye Erdoğan'a suikast planını konuştuğu iddia edilen CHP milletvekili Umut Oran Twitter'dan bugüne kadar yaptığı tüm doğrudan mesajlaşmaların kendisine gönderilmesini istedi. Twitter'dan Oran'ın doğrudan mesajlarına ilişkin 73 sayfalık bilgi geldi. Oran, Twitter'ın gönderdiği bu 73 sayfa içinde "Fuatavni" adlı kullanıcıyla herhangi bir mesajlaşmasının bulunmadığını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

Oran, Twitter’dan bugüne kadar yaptığı tüm doğrudan mesajlaşmaların kendisine gönderilmesini istedi. Twitter’dan Oran’ın doğrudan mesajlarına ilişkin 73 sayfalık bilgi geldi. Oran, bu 73 sayfalık bilgiyi bugün basınla paylaştı. Ve Twitter’ın gönderdiği bu 73 sayfa içinde “Fuatavni” adlı karakterle herhangi bir mesajlaşmasının bulunmadığını düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

AK Parti’ye yakın bazı gazetelerde, Umut Oran’ın Twitter üzerinden doğrudan mesajlaşma yolu ile “Fuatavni” adlı karakterle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planladıklarına ilişkin haberler yer almıştı. Haberler üzerine savcılık soruşturma açmıştı.

‘BU PİSLİK, ÇAMUR YAYINLAR’

Umut Oran basın toplantısında şöyle konuştu: ‘’Bu pislik çamur yayınlar üzerine hemen Twitter’ın merkezine başvurarak bana direkt mesajlarımın (DM) tamamını gönderin, bu ahlaksızlığı yapanların suratına çarpayım dedim. İşte Twitter’in merkezinden gelen resmi yanıt elimde burada.