BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FT: Türkiye'ye karşı güç gösterisine hazırlanıyorlar!

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, AB’ye üye devletlerin, Ankara ile bozulmakta olan ilişki konusunda bir güç gösterisine hazırlandıklarını yazdı.

Abone ol

AB liderlerinin 19-20 Ekim günlerinde yapacağı zirvede Almanya’nın çağrısı üzerine Türkiye’nin ele alınacağı belirtilirken, AB devletlerinin Türkiye konusunda bir “güç gösterisine hazırlandıkları” yorumları yapılıyor.

Financial Times gazetesi, zirvede Türkiye ile katılım müzakerelerinin dondurulması veya sonlandırılmasının beklenmediğini ancak mali yardımda 1 milyar euroyu aşkın bir kesintiye gidilebileceğini öne sürdü.

“TÜRKİYE İLE İLGİLİ AYRIŞMALAR SÜRÜYOR”

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, “AB’ye üye devletler, Ankara ile bozulmakta olan ilişki konusunda bir güç gösterisine hazırlanırken Türkiye’nin,  AB’ye katılma hedefine bağlı 1 milyar eurodan fazla bir destek kaybemesi riski bulunuyor” sözleriyle girdiği Brüksel mahreçli haberinde şunları yazdı:

MÜZAKERELERİN RESMEN DONDURULMASI BEKLENMİYOR

"(AB’de) Türkiye konusunda ne kadar sert bir tavır alınması gerektiği konusunda ayrışmalar devam ederken, birliğin liderlerinin bu haftaki zirveleri sırasında Alman şansöliye Angela Merkel’in çağrısı üzerine yapacağı görüşmede, Türkiye’nin katılım müzakerelerini resmen dondurmaktan kaçınmaları bekleniyor.

İŞBİRLİĞİNE ZARAR VERİLMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

FT, Ankara’nın “siyasi baskılar ve AB vatandaşlarının hapsedilmesi konularında AB hükümetleri arasında yaygın bir kızgınlık olsa da bazılarının göç, güvenlik ve Suriye’ye ilişkin işbirliğine zarar verilmesinden endişe ettiği” görüşünü dile getirdi.