BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fransa'nın aradığı kadın İstanbul'da burada kalmış!

Paris'teki market baskınında öldürülen Amedy Coulibaly'nin sevgilisi Hayat Boumeddiene İstanbul Kadıköy'de bir otelde 2 gece kaldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Fransa'daki market baskınından kaçarak kurtulduğu ileri sürülen Hayat Boumeddiene’nin, AB'nin arananlar listesinde olmasına rağmen elini kolunu sallaya sallaya Madrid'den uçağa bindiği ileri sürüldü. Hayat'ın uçtuğu yer ise İstanbul!

Fransız polisinin market baskınından kaçarak kurtulduğunu iddia ettiği Hayat Boumeddiene’nin, 2 Ocak’ta Türkiye’ye giriş yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Hayat Boumeddiene’nin ismi gazetelere yansıyınca, MİT devere girdi. Ve kadının, saldırılar olmadan önce 2 Ocak’ta Türkiye’ye giriş yaparken şüpheli hareketleri nedeniyle takibe alındığı ortaya çıktı.

MİT tarafından adım adım takip edilen kadının, Kadıköy’deki Bade Otel’de iki gece kaldığı kaydedildi.
Haberde, 5 Ocak’ta Suriye’ye geçen Boumeddiene’nin kaldığı otelin yetkililerinin konuşmaktan kaçındığı belirtilirken, Boumeddiene’nin Paris’teki market baskınını yapan Amedy Coulibaly ile beraber olduğu ve kaçtığı iddia edilmişti.

Gazetenin haberinde, Boumeddiene’nin AB istihbarat ağı içinde 'arananlar listesinde' yer almasına rağmen açık kimliği ve pasaportunu kullanarak Madrid Havalimanı'ndan direkt olarak İstanbul’a uçuşuna izin verilmesinin, Ankara’nın tepkisini çektiği de kaydedildi.

Ayrıca Türk güvenlik yetkililerinin, Boumeddiene’nin gelişine göz yumulmasına ve sonrasında da ısrarla istenmesine rağmen bilgi paylaşımı yapmamasından rahatsız olduğunun öğrenildiği belirtildi.

hayat-boumeddiene.jpg

SURİYE'YE NASIL GİTTİ?

İngiliz Times gazetesi ise Hayat Boumeddiene'nin Türkiye üzerinden Suriye'ye nasıl gittiğini anlatan bir habere yayınladı. 

Gazete, Paris'ten Dominic Kennedy ve İstanbul'dan Hannah Lucinda Smith'in imzasını taşıyan haberinde, Boumeddiene'in son olarak IŞİD'in Suriye'deki başkenti Rakka'dan iki saat uzakta tespit ediliğini duyuruyor. Times'ın haberinde vurgulanan bir diğer nokta da Türk istihbarat servislerinin, Fransa'nın 26 yaşındaki Boumeddiene hakkında kendileriyle bilgi paylaşmadığını bildirmeleri.

Haberde şu satırlar da yer alıyor:

"Hayat Boumeddiene, adının Mehdi Sabri Belhouchine olduğu bildirilen bir kişi ile birlikte Türkiye'ye gitti...İstanbul'da iki gün boyunca turist olarak dolaştıktan sonra 4 Ocak'ta bir iç hat seferi ile IŞİD'in aktif şekilde varlık gösterdiği bilinen, Türkiye'nin güneydoğusunda Suriye sınırındaki Şanlırufa kentine hareket ettiler..."

badehotal-150112,vywy7qoane-mbmvnjo3w0g.jpg

TÜRKİYE'DEN FRANSA'YI 18 KEZ ARADI

"Boumeddiene, Türkiye'den Fransa'yı 18 kez aradı. Türkiye'de bulunduğu sırada telefonundan en son sinyal, Coulibaly'nin kadın bir polisi öldürdüğü Perşembe günü geldi. Bu görüşme, Şanlıurfa'dan sadece 40 kilometre uzakta sınıra yakın Akçakale'den yapıldı."

"Boumeddiene'nin Türk telefonundan kayıtlara geçen son telefon görüşmesi ise Cumartesi günü Akçakale'nin karşısındaki, IŞİD'in kontrolündeki Tel Abyad'dan yapıldı. Bir gün önce ise onun erkek arkadaşı, saldırısına son vermek isteyen Fransız güvenlik güçlerinin koşer ürünler satan bir marketi basması sonucu öldürüldü."

2 SAATTE GİTMİŞ OLABİLİR

"Sınırın Suriye tarafı, geçtiğimiz yılın Ocak ayından bu yana IŞİD'in kontrolünde. Bu bölge, Suriye'ye girmek isteyen yabancı cihatçıların geçiş noktası olarak biliniyor. Akçakale'de çok sayıda sığınmacı var. Bölgede sınır geçiş noktaları ise insanların Suriye'ye dönmelerini sağlamak amacıyla haftada birkaç gün açılıyor. Çevrede yaşayanlar, sınırın Türkiye tarafında IŞİD'in muhbirleri olduğunu söylüyor."

"Boumeddiene de Tel Abyad'dan, IŞİD'in Suriye'deki kalesi olan Rakka'ya araçla iki saatte varmış olabilir."