BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.380,27
HABER /  GÜNCEL

Fransa'daki saldırgan 'yeni saldırı düzenleyebilir'

Fransız savcı, yedi kişiyi öldüren saldırganın takip edildiğini bildiğini ve yeni saldırı düzenlemesinin olası olduğunu söyledi.

Abone ol

Fransa'da yedi kişinin hayatını kaybettiği saldırıları soruşturan savcı, bu saldırıları düzenleyen kişinin takip edildiğinin farkında olduğunu düşündüklerini açıkladı.

Savcı Francois Molins, bu kişinin yeni bir saldırı düzenlemesinin olası olduğunu vurguladı.

Mollins, güvenlik kameraları kayıtlarına dayanarak tüm kurbanların yakın mesafeden başlarından vurulduklarını belirtti, ancak saldırganın üzerinde bulunduğu söylenen kameranın önemi üzerinde fazla durmadı.

Güvenlik kayıtları, saldırganın 8 yaşındaki Miriam Monsonego'yu kaçmaya çalışırken saçlarından yakaladığını gösteriyor. Saldırgan silahı ateş almayınca, ikinci bir silah çıkarıp çocuğu bununla vuruyor.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, Toulouse'da bir Yahudi okulu önünde üçü çocuk dört kişiyi öldüren saldırganın boynunda bir kamera olduğunu açıklamıştı.

Gueant, saldırganın kamera kullanmasının, Fransız polisine, bu kişinin tipolojisini çıkarmak için ipuçları vereceğini de belirtmişti.

Fransa'da güvenlik alarmı en üst düzeye çıkarılmış durumda.

Toulouse kentinde bir Yahudi okulu önünde düzenlenen saldırıda bir öğretmen ile iki oğlu ve dokuz yaşında bir çocuk öldürülmüştü.

Olay, son 10 gün içinde etnik ve dini azınlıkları hedef alan üçüncü saldırı.

Fransız polisi geçen hafta Kuzey Afrika kökenli Fransız askerlerine düzenlenen iki saldırıyı da aynı kişinin düzenlediğine inanıyor.

Bu olayda da üç asker ölmüştü.

Yetkililer, saldırılarda aynı silahın kullanıldığını da söylüyor.

Ancak, farklı etnik ve dini azınlıkları hedef alan saldırıların hangi saiklerle düzenlendiğini bilinmiyor.

Saldırının düzenlediği yeri ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, olayı bir "ulusal trajedi" olarak niteledi.

Fransa Cumhurbaşkanı güvenlik birimlerine ülkedeki tüm okullarda ve dini binalarda güvenliği artırmaları talimatı verdi.

Binlerce kişi önceki gece başkent Paris'te öldürülenlerin anısına yürüyüş düzenledi.

Fransa'da dün tüm okullarda TSİ 12'de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.