BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,41
HABER /  DÜNYA

Fransa'da göçmenler yine hedefte

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, seçim vaadinde üstü kapalı Türkiye'yi hedef aldı.

Abone ol

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, her gün Türkiye üzerinden yaklaşık 300 kaçak göçmenin Yunanistan'a giriş yaptığını ve bu göçmenlerin daha sonra Yunanistan'dan Avrupa ülkelerine dağıldıklarını iddia etti.

GÖÇMENLERE ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası dolayısıyla düzenlediği toplantıda seçmenlerine seslenen Le Pen, seçildiği takdirde ülkeye her yıl kabul edilen yasal göçmen sayısını 200 binden 10 bine düşüreceği sözünü verdi.

Touolouse'daki saldırıların sorumlusu Cezayir asıllı gence atıfta bulunan Le Pen, "Toulouse'daki saldırıları düzenleyen Muammed Merah gibi yüzlerce kişi, her gün gemilerle ve uçaklarla Fransa'ya giriş yapıyor. Her gün Türkiye'den Yunanistan'a 300 kaçak göçmen daha sonra Avrupa'ya dağılmak üzere giriş yapıyor" diye konuştu.

Kaçak göçe yönelik sert politikalar izleme söz veren Le Pen, "Afganistan'a veya diğer ülkelere terörist kamplara gidenler derhal sınır dışı edilmeli" dedi.

Bu arada aşırı sağcı partinin sözcüsü Florian Philippot, zorunlu askerliğe geri dönülmesini istedi. Sözcü, gençlerin "bir aylık da olsa" zorunlu askerlik yapmalarını isterken, bu sayede gençlerin radikal gruplara bağlı olup olmadıklarının güvenlik güçleri tarafından tespit edilebileceğini savundu.