BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Fransa'da 90 bin polis teyakkuzda!

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve "İki ayrı saldırı arasında bağlantı olduğuna dair elimizde kanıt yok. Fransa genelinde 88 bin polis ve jandarma alarma geçirildi" dedi.

Abone ol

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris’te dün ve bugün düzenlenen iki ayrı terör saldırısı arasında bir bağlantı olduğuna dair ellerinde şu anda bir kanıt olmadığını söyledi.

Fransız bakan, ülkeyi derinden sarsan terör eylemleri ile ilgili olarak bu akşam İçişleri Bakanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Son gelişmeler çerçevesinde ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını ifade eden Cazeneuve, "Ülke genelinde 88 bin, Paris bölgesinde 9 bin 650 polis ve jandarma alarma geçirildi" ifadesini kullandı.

Fransız bakan, özellikle ibadet yerleri, havaalanları, tren garları, kamu binaları, diplomatik temsilcilikler, turistik bölgeler, stratejik kamu binalarındaki güvenlik tedbirlerinin yükseltildiğini söyledi.

Önümüzdeki pazar günü terörle mücadele konusunun ele alınacağı, bakanlar düzeyinde uluslararası bir konferans düzenleneceğini bildiren Cazeneuve, ABD Adalet Bakanı Eric Holder’in de konferansa katılacağını bildirildi.

Fransa’da Müslümanlara yönelik ibadet yerlerine yönelik saldırıların sorumlularının da en kısa zamanda yakalanarak yargıya teslim edileceği sözünü veren Fransız bakan, ülkedeki Müslümanların üye olduğu kurum ve kuruluşların son iki gün içinde terörle mücadele konusunda verdikleri kararlı desteğe teşekkür etti.

Charlie Hebdo haftalık mizah dergisine yapılan saldırıyı, demokrasinin temel değeri olan ifade özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak gördüklerini kaydeden Cazeneuve, terörle mücadelede ulusal birlik ve beraberliğin her zamankinden daha fazla gerekli olduğunu vurguladı.

9 kişi gözaltında

Dergiye yönelik saldırıyı düzenleyenlerle ilgili bilgi veren Fransız bakan, yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 9 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Cazeneuve, polis tarafından aranan ve Reims kentinde yaşadığı belirlenen Said Kouachi’nin fotoğrafından saldırının sorumlularından biri olarak tespit edildiğini söyledi.

Fransız bakan, polis tarafından yine saldırını zanlısı olarak aranan bu kişinin kardeşi Şerif’in ise yasa dışı radikal dinci gruplarla ilişkisi olduğu için daha önce 18 ayı tecilli üç yıl hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Bu kişilerin en son Picardie bölgesinde görüldüğünü kaydeden Cazeneuve, bölgeye polis takviyesi yapıldığını ve aramaların sürdüğünü sözlerine ekledi.