BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Charlie Hebdo saldırısı: Polis zanlıların peşinde

Fransız polisi, Çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen, 12 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak aranan ve kardeş olan iki zanlıyı yakalamak için büyük çaplı bir operasyon başlattı.

Abone ol

Fransız polisi, Çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili olarak aranan iki zanlıyı yakalamak için büyük çaplı bir operasyon başlattı.

Cezayir kökenli iki kardeş olan Cherif ve Said Kouachi'nin olaydan sonra soyduğu belirtilen benzin istasyonunun yakınlarındaki bir köy, özel tim tarafından kuşatıldı.

Paris'in kuzeyindeki Villers-Cotterets bölgesinde köyün üzerinde polis helikopterleri uçuyor.

Kalaşnikof ve roket atarlar taşıdıkları öne sürülen zanlıların benzin istasyonundan benzin ve yiyecek çaldıkları söyleniyor.

Bir günlük ulusal yas kapsamında tüm ülkede bayraklar yarıya indirilirken, sabah saatlerinde saldırıda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Dergi saldırısının ardından Paris'te en üst düzeyde alarma geçilirken, kente takviye birlikler sevk edildi.

Medya kuruluşları, ibadethaneler, büyükelçilikler ve metro istasyonlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Paris'in güneyindeki Montrouge bölgesinde ise bir polis açılan ateş sonucu öldü. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bir kişinin de yaralandığı olayın dergi saldırısıyla bağlantısı olmadığını açıkladı.

Polis ev ev arama yapıyor

Dergi saldırısının zanlılarının soyduğu söylenen benzin istasyonunun müdürü, soyguncuların eşkâlinin iki kardeşinkine uyduğunu söyledi.

Cherif ve Said Kouachi'nin istasyondan gri renkli Renault Clio marka bir araçla kaçtıkları bildirildi. Bunun saldırganların saldırıdan sonra gasp ettiği araç olduğu tahmin ediliyor.

Benzin istasyonun bulunduğu Picardy bölgesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bölgede birçok yol kapandı. Longpont köyüne giden yollar trafiğe kapatıldı. Bir görgü tanığı polisin ev ev arama yaptığı söyledi.

Yedi kişi gözaltında

Paris'te Reims ve Charleville-Mezieres bölgelerinde Kouachi kardeşlerle bağlantısı olduğu belirtilen yedi kişi gözaltına alındı.

Cherif Kouachi 2008'de Irak'ta savaşan cihatçı bir grupla bağlantısı olduğu gerekçesiyle 2008'de 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Müslümanları hedef alan saldırılar

Dergiye düzenlenen saldırının ardından Müslümanları hedef alan bir dizi saldırı düzenlendi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Port-la-Nouvelle bölgesinde bir mescide ateş açıldı. Caromb'da bir Müslüman aileye arabasa silahlı saldırıya uğradı.

Le Mans kentinde bir camiye sahte el bombaları atıldı.

Poitiers'de bir caminin kapısına "Araplara Ölüm" yazıldı.

Villefranche-sur-Saone'de bir caminin yanındaki kebapçıda bir patlama meydana geldi.