BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fransa kaçırılan gazetecileri anıyor

Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, bir yıl önce Afganistan'da kaçırılan iki gazeteci için etkinlikler düzenliyor.

Abone ol

İki Fransız gazeteci geçtiğimiz yıl 29 Aralık'ta kaçırılmıştı

Fransa, Afganistan'da bir yıl önce kaçırılan iki Fransız gazeteciyi kaçırılmalarının yıldönümünde anıyor.

Düzenlenen etkinliklerde, Herve Ghesquiere ve Stephane Taponier'in resimleri Paris'teki Zafer Takı'na yansıtıldı.

France-3 isimli televizyon kanalı için çalışan iki gazeteci, üç Afgan meslektaşlarıyla birlikte Kabul'un kuzeydoğusundaki Kapisa bölgesindeyken kaçırılmıştı.

'Hükümetin sözleri yetersiz'

Zafer Takı'ndaki etkinlik, Paris merkezli gazetecilik örgütü Sınır Tanımayan Gazeteciler tarafından düzenlendi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, yaptıkları açıklamada "Yüzlerini Zafer Takı'na yansıtarak Fransız yetkililere bu gazetecilere yakında özgür bırakılacakları sözünü vermenin yeterli olmadığını hatırlatmak istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ise iki gazetecinin Fransız hükümetinden yardım isteyen görüntüleri yayınlandı.

Kasım ortasında kaydedilen ve yakın zamanda Fransız yetkililere gönderilen görüntülerde kaçırılan gazetecilerin zayıf ancak iyi göründüğü belirtiliyor.

Görüntüleri izledikten sonra ilk defa basına açıklama yapan Stephane Taponier'in ailesi, oğullarının serbest kalması konusunda herhangi bir ilerleme olmamasına dair kızgınlıklarını ifade etti.

Aile, Fransız bakanlar tarafından yapılan olumlu açıklamaların herhangi bir somut sonucu olmamasından duydukları üzüntüyü vurguladı.

Fransız Dışişleri Bakanı Michele Alliot-Marie, son yaptığı açıklamada, iki gazetecinin yanı sıra, dünyanın çeşitli yerlerinde kaçırılmış olan altı Fransız vatandaşının özgür kalmasının hükümet için 'mutlak bir öncelik' olduğunu söylemişti.