BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  DÜNYA

Fransa bu vahşeti konuşuyor!

Fransa, eşi ve 4 çocuğunu öldürdükten sonra 2 köpeğini de vurduğu belirtilen 50 yaşındaki turizmci Xavier Dupont de Ligonnes'i bulabilmek için seferber oldu.

Abone ol

Komşularının Nisan ayı başından bu yana 6 kişilik aileden ses çıkmadığını polise bildirmesi harekete geçen Nantes kenti polisi, 2 katlı evin bahçesinde önce kesik bir bacak bulduktan sonra gömülü cesetlere ulaşıldı.

Kurşunlanarak öldürülen bu kişilerin Agnes (48) ile çocukları Benoit (13), Anne (16), Arthur (20) ve Thomas?ın (18) cesedi bulundu. Komşuları, Xavier Dupont de Ligonnes'i son olarak 14 Nisan'da otomobiline büyük torbalar koyarken gördüklerini anlattı.

Olayı aydınlatmak için harekete geçen polisler, Ligonnes'in otomobilini Nantes'ten 10 saat uzaklıktaki Roquebrune-sur-Argens kasabasında bir otelin otoparkında buldu. Turizmcinin, kısa bir süre önce yakın çevresine, Amerikan ajanı olduğunu ve tanık koruma programı kapsamında izini kaybettireceğini söylediği öne sürülürken aile adına bazı kişilere de tayin nedeniyle Avustralya'ya göç edeceklerine dair mektuplar gönderildiği belirlendi. . Fransız polisi evin yakınlarında anne Agnes?in park ettiği bir otomobilde, "Hakkın yoktu. Seni çok özlüyoruz. PK..." yazılı bir not buldu.

Evin kira kontratının iptal edilmesi, posta kutusuna 'göndericiye iade edin' notunun bırakılması cinayetlerin planlı olduğuna dair şüpheleri arttırdı. Ailenin evinden son telefon görüşmesinin 3 Nisan'da yapıldığı saptandı. Evde hiç bir iz bulamayan polis, tüm gardropların boşaltıldığını belirtledi.

Komşuları Paris'ten Nantes'e taşınan ailenin sessiz ve saygın görünümlü orta sınıf bir Katolik aile olduğunu, tuhaf bir davranışlarını görmediklerini anlattı. Çevredekiler, ailenin babası reklamcılık yaparken, annenin kilise etkinliklerinde görev alarak çocuklara dini konularda ders verdiği ifade edildi. Ailenin çocuklarının özel bir okula devam ettiği, okulu müdürüne kısa süre önce çocukların okuldan nakledileceğine ilişkin mektupla birlikte, eğitimin kalan bölümü için ücretleri tutarındaki çek gönderildiği açıklandı. Bu mektupta ailenin özel işleri nedeniyle Avustralya?ya taşınmak zorunda oldukları ve bu nedenle çocukların artık okula gelemeyeceklerinin yazıldığı kaydedildi. Babanın, çocukların mahalle arkadaşları da birer mektup göndererek, "Artık çocuklarımızı aramayın" diye yazdığı anlaşıldı.