BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  GÜNCEL

Franco kendi ipini kendi çekti

Galatasaraylı bir grup taraftar maçtan sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek, sarı-kırmızılı futbolcuları protesto etti.

Abone ol

Yaklaşık 50 kişilik taraftar grubu, “Renklere aşığız, sizlere değil”, “En büyük taraftar, futbolcular sahtekar” diye bağrırak, yenilgi yüzünden oyunculara tepki gösterdi. Taraftarların öfkesinden en büyük payı kaleci Leo Franco aldı. Sarı-kırmızılıların, “Defol git Franco” şeklinde tempo tuttukları bildirildi.

Bazı taraftarların, “Arda, Sinem’e sinema kapattır” diye bağırması dikkati çekerken, bazı sarı-kırmızılılar da futbolculara hakaret içerikli tepki gösterdi. Polis, alkollü oldukları bildirilen iki kişiyi gözaltına aldı.
Bu arada Teknik Direktör Rijkaard, Leo Franco’ya sahip çıktı. Hollandalı hoca, yenilginin sadece hatalı bir gol yiyen Arjantinli kaleciye fatura edilmemesi gerektiğini belirterek, “Mağlubiyet sonrası yapılabilecek en kolay şey, bir kişiyi suçlamak. Biz takım olarak maçı kaybettik. Franco talihsiz bir gol yedi, ama ona fazla yüklenmemek lazım. Kalecilik çok zor bir iş” dedi.

‘Bu golü yememeliydi’

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Mehmet Helvacı, Özhan Canaydın’ın vefatı nedeniyle çok hüzünlü başladıkları haftayı üzgün bitirdiklerini söyledi.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın, Lugano’nun, Giovani’ye yaptığı harekette penaltıyı vermediğini savunan Helvacı, kaleci Leo Franco’yu da eleştirdi. Sarı-kırmızılı idareci, “Her şeye rağmen Galatasaray takımı kalecisi böyle bir gol yememeliydi. Böyle bir golü yedikten sonra söylenecek çok fazla bir şey yok” dedi.

Mehmet Helvacı, Alex’in sırtına gelen su bardağı nedeniyle ceza alıp almayacakları şeklindeki bir soruya ise “Ceza alacağımızı zannetmiyorum. Çünkü sadece münferit bir olay oldu. Bunun dışında hiçbir şey olmadı. Hatta Galatasaray taraftarları maçın ilerleyen dakikalarında tahriklere rağmen karşılık vermedi” yanıtını verdi.