BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.492,04
HABER /  GÜNCEL

Fox TV uzmanından İslam gafı sonrası özür

ABD'li yayın kuruluşu Fox TV yayınında İngiltere'nin ünlü şehri Birmingham'ı Müslüman olmayanların giremediği bir şehir olarak niteleyen terör uzmanı, Twitter'da alay konusu olduktan sonra Birminghamlılardan özür diledi.

Abone ol

ABD'li yayın kuruluşu Fox TV'de canlı yayın sırasında yorumlarken İngiltere'nin en çok tanınan şehirlerinden olan Birmingham'ı "Müslüman olmayanların giremediği bir şehir" olarak tanımlayan ABD'li terör uzmanı, Twitter'da alay konusu oldu. Uzman daha sonra açıklamaları için özür diledi.

Steven Emerson isimli uzman ayrıca yayında Londra'da bazı yerlerde "Müslüman din polisinin dinin kurallarına uygun giyinmeyen herkesi" dövdüğünü de söylemişti.

Emerson'un sözleri sosyal medyada alay konusu oldu, "Fox News gerçekleri" anlamına gelen #FoxNewsFacts etiketi ile hakkında en çok konuşulanlar listesine girdi.

Emerson sözlerini "korkunç bir hata" olarak niteleyerek özür diledi.

Ayrıca Birmingham Çocuk Hastanesi'ne bağış yapmayı öneren Emerson "Birmingham hakkındaki sözlerim tamamen yanlıştı" diye konuştu.

Birmingham şehri yönetimi özrü memnuniyetle karşıladıklarını söylerken, Emerson'un yayında sarf ettiği sözlerinin bir temeli olmadığını davurguladı.

Müslüman sayısı kadar inanmayan var

Birmingham'da 2011 yılında yapılan nüfus sayımına göre şehrin neredeyse 1 milyon 100 bin olan nüfusunun çoğunluğunu Hristiyanlar oluşturuyor.

Birminghamlıların kendilerini hangi dinden ifade ettiklerine göre oluşturulan verilere göre Hrısitiyanların sayısı neredeyse 500 bin iken, Müslümanların sayısı 234 binde. Şehirde diğer dinlere mensup birçok kişi de yaşarken, herhangi bir dine inanmadığını söyleyenlerin sayısı ise 206 bin.

Twitter'da Emerson'un sözlerini eleştirenlerden biri "Geçen hafta Birmingham'a gidecektim ama pasaportumu evde unutmuşum" yazarken, bir diğeri ise British Telecom'a ait telekomünikasyon kulesinin fotoğrafını paylaşarak "Birmingham camisi tüm İslam dünyasında en uzun ve en kutsal olanı" yazdı.

Bir başka kullanıcı ise şehirde bingo oyununun oynandığı Mecca isimli binanın fotoğrafını paylaşarak. "Aslında Mekke Birmingham'da. Açık adres söylemek gerekirse Kingstanding meydanında" yazdı.