BIST 10.127
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.401,82
HABER /  GÜNCEL

Sirmen, Hasan Cemal'i topa tuttu!

Ahmet Hakan'ın sunduğu CNNTÜRK'te Tarafsız Bölge programına katılan Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, Hasan Cemal'e çok ağır yüklendi. İşte Sirmen'den Cemal'e salvolar.

Abone ol

Hasan Cemal'in "Cumhuriyet'i Çok Sevmiştim" adlı kitabının yankıları sürüyor. Ahmet Hakan'ın, CNNTÜRK'te sunduğu 'Tarafsız Bölge' adlı programa konuk olan Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, Hasan Cemal'e yüklendi.

İlhan Selçuk'un önerisi ve Nadir Bey'in çağrısı ile Hasan Cemal'in Cumhuriyet'e girişini kendisinin ve Uğur Mumcu'nun desteklediğini söyleyen Sirmen, yeni kitaba ilişkin olarak, "Hasan Cemal bu kitapta bana fazlasıyla ezik gibi geldi" diye konuştu.

HASAN CEMAL FENA ETKİLENMİŞ

Ahmet Hakan'ın, "Kitabı okuduğunuzda nasıl bir hisse kapıldınız?" sorusunu Sirmen, "Siz hangi hisse kapıldınız" diye yanıtladı. "Ben o dönemi yaşamadım" diye konuşan Hakan'ın cevabı karşısında Sirmen konuşmasına şöyle devam etti: 

Biraz öfkeli, biraz da fazlasıyla ezik gibi geldi bana. Ben bilmiyorum, olaya tanık olmadım. Berin Hanım, Vehbi Koç'a diyor ki, 'İşte bu bizim mostralık genel yayın yönetmenimiz' diyor. Bütün bunlardan bir rahatsızlık duyduğunu kitabında sürekli olarak tekrarlıyor.

BENİM İLGİ ALANIMA GİRMİYOR!

"Hasan Cemal'in yazdıkları enim ilgi alanıma girmiyor" diye konuşan Ali Sirmen, "daha ziyade Tıp biliminin alanına giriyor. Ben kitaba bakarak psikalaniz yapacak durumda değilim" dedi.

"CUMHURİYET'İ SULANDIRDI"

Hasan Cemal'i çalıştığı dönemde Cumhuriyet'i sulandırmakla eleştiren Ali Sirmen, Hasan Cemal'in kadrosundakilerin Cumhuriyet çizgisini temsil etmediklerini savundu.

Ali Sirmen şöyle konuştu: "Hasan Cemal'in ekibindeki isimlerden bazıları şimdi Fethullah Gülen'in gazetesinde bazıları ise Nazlı Ilıcak'ın kadrosunda"

Hasan  'demokrasi düşmanı', 'faşist' gibi suçlamalarının sıkıyönetim döneminde yapılan suçlamalardan farkı olmadığını belirten Sirmen, "Askeri mahkemeler dahi bizleri Hasan Cemal'den daha hafif suçlamıştır"