BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan medyayı dürüstlüğe çağırdı

Fransa olaylarını yorumlarken türbanı gündeme getiren Erdoğan, medyanın sözlerini çarpıttığını söyledi. Erdoğan'a göre, "Medya halkı aldatıyor!"

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grubu'nda partililere seslendi. Konuşmasında Almanya'da yaptığı ziyaretlere değinen Erdoğan, "İnsanımız on yıllarca oralarda bir gün mutlaka geri dönme umuduyla oradaki planlarını ertelemiştir. Bugün onlar için yeni bir şeyler söyleme zamanıdır. Onlar artık bulundukları ülkenin sosyal ve siyasal yaşamanı aktif olarak katılmalıdır." dedi.

Avrupa'daki Türkler'in kimlik erozyonuna uğramadan hayat standartlarının yükseltmeleri gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "İnanıyorum ki, Türkiye AB'ye tam üyeliğe hazırlanırken Avrupalı Türkler bu sürece büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında devamla şunları söyledi:

Bizim medeniyet köklerimizde, hayat pratiğimizde bu anlayışın referansları güçlü bir şekilde mevcuttur. O anlayış da şudur: Farklılıkları muhafaza ederken, insanlık temelinde buluşup bir arada yaşayabilmek. 

AYRIMCILIK ÇÖZÜM DEĞİL! 

Fransa'daki olaylara da değinen Erdoğan, "Umarım Avrupa, evrensel değerlerde, hukuk ve insan haklarında aldığı mesafeden geriye gitmeyecektir" dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Barış ve huzur içinde yaşayacağımız bir dünyayı elbirliğiyle kurmak hepimizin en öncelikli görevi haline gelmiştir. Bütün insanlık ailesi, terör, şiddet, ırkçılık, ayrımcılık, gelenek ve dini inançların yok sayılması, aşağılanması halinde durumun nerelere varacağını çok iyi hesap etmeliyiz."

"MEDYA DÜRÜST DAVRANSIN"

"Paris'te ortaya çıkan hadiselerin çok iyi analiz edilmesi, doğru okunulması gerekmektedir" diyen Erdoğan, Türk medyasında çıkan haberlere de çatmaktan geri durmadı: Elimizde kaset kayıtları mevcuttur. Ülkemde farklı bir gerilimin tohumlarını atma gayretlerini düzeltmek için milletime duyurmak istiyorum: Dürüst hareket edin, dürüst davranın ve milletimizi hiçbir zaman aldatmayın!"

Bu süreç içerisinde Paris'te meydana gelen olaylarda etkenlerden birisinin de başörtüsü olduğunu yineleyen Erdoğan, "Ben buradan Paris'teki olaylara karışanlara sükunet ve sağduyu çağrısında bulunuyorum. Oradaki Türk kardeşlerimi daha mutedil davranmaya davet ediyorum" dedi. Erdoğan yakıp yıkmanın bir hak arama yöntemi olamayacağını yineledi.

Erdoğan ayrıca göçmenlere yönelik ayrımcı politikaların neye dayanacağını görerek Paris'te bir an önce sosyal barışın yeniden tesis edilmesi dileğinde bulundu.