BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

İşte sokak savaşının videosu

Şemdinli dün olduğu gibi bugün de savaş alanına döndü. Kamu binaları taşlandı, kalabalığı dağıtmak için ateş açıldı. Savaş, kameralarca böyle görüntülendi..

Abone ol

Hakkari'de bir grup, Şemdinli'deki olayları protesto etmek amacıyla belediye önünde toplandı.

Alınan bilgiye göre, saat 10.00 sıralarında yaklaşık 100 kişilik bir grup, Şemdinli'deki olayları protesto etmek amacıyla Hakkari Belediyesi önünde toplandı. Ancak grubun sayısının giderek artması üzerine güvenlik güçleri olay yerinde önlem aldı. Grubun, Kürtçe slogan atması üzerine polis, grubu dağıtmak için gaz bombası kullandı ve havaya ateş açtı.

Bunun üzerine grubun bir kısmının dağıldığı, bir kısmının ise halen olay yerinde bulunduğu öğrenildi. Bu arada, il merkezinde bazı esnafın Şemdinli'deki olayları protesto etmek için kepenk kapattığı bildirildi.

BİRİ POLİS BEŞ YARALI VAR

Hakkari merkezde toplanan ve Şemdinli’deki olayları protesto eden grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 polis ile 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli’deki olayları protesto etmek için Hakkari merkezde toplanan grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Güvenlik güçlerine taşla saldıran grubun dağılması için polis havaya ateş açtı, gaz bombası kullandı. Bu sırada elinde gaz bombası patlayan 1 polis yaralandı.

Güvenlik güçlerinin dağıtmaya çalıştığı grup, zaman zaman ara sokaklarda toplanarak, AK Parti İl binası ile bazı işyerlerinin camlarını kırdı.

Olayların meydana geldiği cadde üzerinde bulunan okullardaki öğrencilerin çevredeki evlere sığındığı, Kız Meslek Lisesi’nden 5 öğrencinin de baygınlık geçirdiği belirtildi.

Hakkari merkezde devam eden olayların kontrol altına alınması için Jandarma Komutanlığı’ndan takviye ekip istendiği bildirildi.

BAYILMA GERGİNLİĞİ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde meydana gelen olaylarda ölen iki kişinin cenazelerini bekleyen grupta bulunan bir kişinin bayılması üzerine, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Alınan bilgiye göre, ilçede meydana gelen olaylarda ölen iki kişinin cenazelerini Cumhuriyet Caddesi’ndeki DEHAP İlçe Teşkilatı önünde bekleyen gruptan birinin bayılması üzerine grupla emniyet güçleri arasında kısa süreli gerginlik oldu.

Grubun, bayılan kişinin güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bayıldığını iddia etmesi üzerine gerginlik arttı. Güvenlik güçleri olayların büyümesini önlemek için biber gazı kullandı.

Bunun üzerine İlçe Belediye Başkanı Hurşit Tekin ve Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız, grubu sakin olması yönünde uyardı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Hakkari merkezde, Şemdinli’deki olayları protesto etmek isteyen grubun dağıtılması sırasında başlayan olayların, güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli’deki olayları protesto etmek amacıyla Hakkari merkezde toplanan ve polisle çatışan grubun dağıtıldığı, güvenlik güçlerinin bölgeyi kontrol altına aldığı belirtildi.

Güvenlik güçleri, olaydan sonra kent merkezinde ve kamu binalarının çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

CENAZELER İLÇEYE GETİRİLDİ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde meydana gelen patlamada ve sonrasında çıkan olaylarda ölen iki kişinin cenazesi ilçeye getirildi.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli’de iki gün önce meydana gelen patlamada ve sonrasında gelişen olaylarda yaşamını yitiren Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz’ın cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne getirildi.

Burada yaklaşık 300 araçlık konvoy tarafından karşılanan cenazeler, bu araçlar eşliğinde Şemdinli’ye getirildi. İlçe merkezinde cenazeyi bekleyen grup, Yüksekova’dan gelen grupla birleşerek cenazeyi, yıkanmak üzere ilçe camisine getirdi.

Cami çevresinde bekleyen ve slogan atan gruptan bazı kişiler, lastik yaktı. Bu arada Demokratik Toplum Örgütü yöneticileri ile DEHAP’lı yöneticiler, bir araca yerleştirilen megafonla vatandaşı sağduyulu olmaya çağırdı.

Kalabalık grup megafondan, kamu binaları ile kamu araçlarına zarar vermemeleri yönünde uyarıldı.

Cenazelerin yıkandıktan sonra ilçedeki Garipler Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi. 

                    

Kaynak: