BIST 10.061
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.395,52
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin kuş gribi haritası

Kuş gribi şu ana kadar 14 kişide görüldü. Virüsün yayıldığı il sayısı ise 17. Kuş gribi vakalarının yaşandığı iller genelde yurdun kuzey ve doğu illeri oldu.

Abone ol

Türkiye'de son olarak Kastamonu, Çorum ve Samsun'unda aralarında olduğu 17 ilde de kuş gribi virüsüne rastlandı. Şu ana kadar tüm Türkiye'de 14 kişi de kuş virüsü görüldü, bunlardan 3'ü yaşamını yitirdi. İstanbul Valisi Güler, iki ilçede hastalığın görülmesine karşın virüsün insanlara buluşmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, Kastamonu, Çorum, Samsun ve Van'da 5 kişide daha kuş gribi virüsünün tespit edildiğini bildirdi. Buzgan, dün itibariyle ölenlerle birlikte toplam 9 olan pozitif vaka sayısının, 14'e ulaştığını kaydetti. Son olarak tespit edilen 5 vakadan 2'sinin, Kastamonu'dan 4 ve 5 yaşlarında 2 kardeş olduğunu ve Keçiören Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunduklarını kaydeden Buzgan, bunların herhangi bir klinik belirtilerinin bulunmadığını, genel durumlarının iyi olduğunu söyledi. Laboratuvar sonuçlara göre vakaların 1'i Çorum, 1'i Samsun, 1'i de Van'da tespit edildi.

Resim: