BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  DÜNYA

Flaş gelişme! Rusya Suriye'den asker çekiyor Putin duyurdu

RUSYA, Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor... Suriye'deki en kalabalık askeri güce sahip Rusya Devlet başkanı Putin, bir haftada 13 uçak ile bin 1140 askeri görevliyi çektiklerini duyurdu...

Abone ol

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'den askeri güçleri çekmeye devam ettiklerini belirtti. Putin, son birkaç gün içerisinde Suriye'deki 13 uçak, 14 helikopter ve 1140 askeri görevlinin Rusya'ya geri döndüğünü söyledi.

Kremlin'de askeri okulların mezunları için düzenlenen resepsiyonda konuşan Rus lider Putin, "Biliyorsunuz ki askeri güçlerimizi (Suriye'den) geri çekmeye, (Lazkiye yakınlarındaki hava üssü) Hmeymim'e gittiğimde başlamıştık. Bu geri çekilme süreci şu anda da devam ediyor" dedi.

Rusya lideri, "Sadece son birkaç gün içerisinde 13 uçak, 14 helikopter ve 1140 personel geri çekildi" diye devam etti. Putin, Rus hava güçlerinin Suriye'deki konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü Aralık 2017'de ziyaret etmişti.

Rusya'nın Suriye'deki terörist gruplara karşı Hmeymim üssü üzerinden operasyon düzenlemeye başladığı 2015'ten beri üssü ilk kez ziyaret eden Putin,  Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de orada görüşmüştü.

Rusya lideri ayrıca, Hmeymim'de askere yaptığı konuşmada, Suriye'deki Rus güçlerin önemli bir kısmını buradan geri çekme kararı aldıklarını söylemişti. Putin bu kararı, Suriye'de terörist grupların neredeyse yenilmek üzere olmasıyla ve dolayısıyla büyük çaplı operasyonlara artık gereksinim kalmamış olmasıyla açıklamıştı.