BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Flaş gelişme! Almanya'dan skandal tank kararı!

ALMANYA'dan gelen haberlerle gözler bu ülkeye çevrildi. Alman basınının dile getirdiği iddiaya göre hükümet Türkiye'deki leopar tanklarının modernizasyonunu durdurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 'iptal yok komisyon ertelendi' dedi.

Abone ol

Türkiye'nin Almanya'dan satın aldığı Leopard tanklarıyla ilgili arka arkaya haberler geldi. Alman basını Leopard tanklarının modernizasyonunun durdurulduğunu iddia etti. Türkiye 80'li ve 90'lı yıllarda Almanya'dan 397 Leopard 1 tankı, 2006-2011 yılları arasında ise 354 Leopard 2 tankı almıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türk medyasına son dakika haberleriyle yansıyan tank işinin aslını açıkladı. Durdurma kararı yok, toplanacak komisyon ertelendi.

DÜN KAMPANYA BAŞLATMIŞLARDI: Almanya'da sağ ve sol kanattan olmak üzere farklı partilerden Alman siyasetçiler, Alman hükümetini Türkiye'ye silah satışını durdurmaya çağırmıştı.  Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokratlar'dan (CDU) Norbert

LEOPARD TANKLARIYLA İLGİLİ İDDİAYA YALANLAMA Bakan Çavuşoğlu; ''Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok'' açıklamasında bulundu

 Röttgen, Türkiye'nin Afrin operasyonunun 'yasa dışı' olduğunu öne sürerek silah ambargosu çağrısı yaptı.Yeşiller'den Agnieska Brugger de Almanya'ya 'derhal Türkiye'ye silah satışını durdurun' talebinde bulunmuştu.

LEOPARLARD'IN KULLANILMASI YASAKLANSIN

Alman milletvekili Michael Fischer, "Türk ordusunun Alman Leopard 1 tanklarını Suriye'de bir harekât için kullanılması engellensin" çağrısı yapmıştı. 

LEOPAR 2'LERİ İÇİN ONAY VERİLMİŞTİ

Der Spiegel 20 Ocak tarihli haberinde Alman hükümetinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Leopar tanklarının modernizasyonu için onay vereceğini iddia etmişti. Haberde, Türkiye'nin Leopar tanklarının modernizasyonu için ilk kez geçen yıl mart ayında talepte bulunduğu belirtildi.