BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Fıtığı yendi zaferini yürüyerek kutlayacak

Tekirdağ’da şiddetli bel ağrıları sebebiyle 3 ay boyunca yürümekte zorluk çeken 73 yaşındaki 2 çocuk annesi Nejat Olgaç, doktorların "mutla...

Abone ol

Tekirdağ’da şiddetli bel ağrıları sebebiyle 3 ay boyunca yürümekte zorluk çeken 73 yaşındaki 2 çocuk annesi Nejat Olgaç, doktorların "mutlaka ameliyat" ol tavsiyesi yerine manipülasyon tedavisini tercih etmesiyle tekrar eski sağlığına kavuştu. Olgaç, doktorların izin vermesi durumunda Bursa’dan Tekirdağ’a kadar yürüyebileceğini söyledi.
Bel ve boyun ağrılarından şikayetçi olanlar, manipülasyon (elle tedavi) sayesinde eski sağlıklı günlerine geri dönüyor. Bel ve boyun ağrıları her yaşta ve her meslek grubunda ortaya çıkabilen yaygın bir problem olarak biliniyor. Toplumda her 100 kişiden 80’i hayatının bir döneminde bel ağrısı şikayetinden yakınırken, bu bel ağrılarının altında yatan birçok sebep bulunuyor. Bunların arasında duruş bozukluğu ve omurganın yanlış kullanılmasına bağlı mekanik zorlanmalar başta geliyor. Şiddetli bel ağrısı çeken hastalardan birisi olan Tekirdağlı Nejat Olgaç, ilerleyen yaşının da verdiği yük sebebiyle de yürümekte zorlanıyordu. Ayakta bir saniye bile duramadığını belirten Olgaç, bel fıtığı rahatsızlığından dolayı hayatının adeta zindan olduğunu anlattı.

BIÇAK ALTINA YATMADI, MANİPÜLASYON İLE FITIKTAN KURTULDU
Olgaç, bel fıtığı için daha iki hastaneye gittiğini, doktorların ’ameliyat olmaktan başka çaren yok’ tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Bıçak altına yatmak istemediğini belirten Olgaç, oğlunun internet sitesinde yaptığı araştırma sonucunda Bursa’da tedavi yapan Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu’na ulaştığını kaydetti. Fıtıktan kurtulmak için Tekirdağ’dan Bursa’ya gelen ve 1 ay otelde kalan Olgaç, 10 seanslık tedavisinin ardından artık daha rahat yürüdüğünü söyledi. Şahabettinoğlu’nun maharetli elleri sayesinde fıtıktan kurtulduğunu anlatan Olgaç, "Belim tutuldu ve belim ağrıyordu. Yürüyemiyordum. Tekirdağ’da özal hastaneye gittim. ’ameliyat’ dedi. Ben ameliyattan korktum. Edirne’de de tedavi gördüm. O da aynısını söyledi. Viyana’da çalışan oğlum internetten Ali Şahabettinoğlu’na ulaştı. Tedaviye başladık. Bugün son günüm" dedi.

"DOKTOR BEY İZİN VERİRSE, BURSA’DAN TEKİRDAĞ’A KADAR YÜRÜRÜM"
Ameliyatsız bir şekilde bel fıtığından kurtulduğunu belirten Şahabettinoğlu, Bursa’dan Tekirdağ’a kadar yürüyebileceğini ifade ederek, "Çok şükür bu hastalıktan kurtuldum. Hep iyi olmayı istedim. Allah’a bol bol dua ettim. Kendimi doktorumuzun eline teslim ettim. 1 ay oldu ve çok iyiyim. İnşallah fıtık bir kez daha ortaya çıkmaz. Seneye bir kez daha doktor beyi görmeye geleceğim. Allah razı olsun. Elleri dert görmesin. Doktor bey izin verirse, Bursa’dan Tekirdağ’a kadar yürürüm. O kadar iyiyim" açıklamalarında bulundu.
Necat Olgaç’ın 5 aydır bel ve bacak ağrısı çektiğini hatırlatan Ali Şahabettinoğlu ise, "Aynı zamanda bacağında çekme hissi oluyordu. Kendisi bize geldi, kontrol ettik. MR’larını değerlendirdik. Tedavisinin ameliyatsız bir şekilde olabileceğini söyledik. Bir aydır kendisi Bursa’da tedavi görüyor. 10 seans uygulandı. Hiçbir ağrısı yok. Her gün yarım saatlik yürüyüşünü yapıyor. Kendisini artık memleketine gönderme vaktimiz de geldi" ifadelerini kullandı.

BAŞARI ORANI YÜZDE 98
Manipülasyon tedavisinin oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğunu kaydeden Şahabettinoğlu, belden bacağa yayılan ağrının bel fıtığına, boyundan kola-ele vuran ağrının ise boyun fıtığına yol açabileceğini belirtti. İyi bir muayene ve MR tetkikleri sonucunda uygun tedavinin gerçekleşeceğini belirten Şahabettinoğlu, ilaç ve istirahat tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda fizik tedavinin gerekli olduğunu vurguladı. Bursa’daki merkezinde manipülasyon (elle tedavi) yöntemi uygulayan Şahabettinoğlu, "Ellerle rahatsızlığın olduğu bölgeye bir takım germe ve bastırma tedavisi uygulanarak yapılıyor. Türkiye’de az sayıda uzman doktor bu tedaviyi uyguluyor. Bunlar hastanın ve hastalığın durumuna göre seanslara bölünüyor. Bel ve boyun fıtığında tedavinin başarı oranı yüzde 98’dir. Bu tedavide ilaç kullanılmıyor" dedi.
(İHA)