BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Fişi çekilecekken hayata döndü

Komadaydı. Doktorlar yaşamaz dediler. Fişi çekilmek üzereydi ki bir mucize oldu.

Abone ol

Doktorların “Yaşamaz” dediği Amerikalı adam, bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin fişi ailesinin izniyle çekileceği sırada mucizevi şekilde hayata döndü.

İtalya’da 17 yıl komada kaldıktan sonra fişi çekilen ve hayatını kaybeden Eluana Englaro, dünyada komadaki hasta tartışmalarını tekrar alevlendirdi. İtalya ve dünya bu konuda ikiye bölünmüşken, Amerika’dan bir mucize haberi geldi. Kalp krizi geçirerek bitkisel hayata giren Mike Connely, 4 gün komada kaldıktan sonra tekrar hayata döndü. Kalp krizi nedeniyle California’daki Tri City Hastanesi’ne kaldırılan 56 yaşındaki adam, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayınca, makinelere bağlı yaşamaya başladı.

Gözünden yaş geldi

Dört gün komada kalan Connely’den umudu kesen doktorlar, ailesine fişinin çekilmesini tavsiye etti. Aile de bunu kabul etti. Yaşam destek ünitesinden çekilmesine kısa bir süre kala, Connely’nin oğlu, babasının gözünden yaş geldiğini gördü. Doktorlar, bu gelişmenin nedenini bulamadı ve her ihtimale karşı fişinin çekilmesini erteledi. Connely, kısa bir süre sonra komadan çıktı. Bilinci yerine gelen adam, birkaç hafta içinde taburcu olacak. Fransa’da Meral Tüzün adlı Türk anne, 17 yıl komada kalan kızı Berivan’ın beslenme tüpünün çekilmesine izin vermişti.