BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

First Lady de destek verdi

ABD’de First Lady Michelle Obama ilk kez tek başına düzenlediği haftalık konuşmada tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak Nijerya’da 200’d...

Abone ol

ABD’de First Lady Michelle Obama ilk kez tek başına düzenlediği haftalık konuşmada tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak Nijerya’da 200’den fazla kız öğrencinin Boko Haram örgütü tarafından kaçırılmasını kınadı.
Michelle Obama, haftalık konuşmasına tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak başladı. Daha sonra Nijerya’da Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan kız öğrenciler hakkında konuşan Obama, “Dünyadaki milyonlarca insan gibi ben ve eşim de Nijerya’da kaçırılan 200’den fazla kız çocuğuyla ilgili büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu vicdansızca hareket kızların eğitim almasını engellemek konusunda kararlı bir terörist grup tarafından yapılmıştır. Şunu bilmenizi isterim ki eşim, bu kızların bulunması ve evlerine teslim edilmesi için Nijerya hükümetine yardım etme konusunda mümkün olan her şeyi yapacaklarını belirtti. Eşim ve ben kaçırılan kızların umutlarını, hayallerini görebiliyoruz ve ailelerinin hissedebildiği acıyı tahmin edebiliyoruz” dedi.

"OKULLAR TERÖR TEHDİDİYLE KAPATILIYOR"
Ülkedeki birçok okulun terör tehdidiyle kapandığını da belirten Obama, “Birçok aile çocuklarını korkudan dolayı okula gönderme konusunda kararsız. Okulları terör tehdidiyle kapatıldı fakat bu kızlar halen sınavlarına girmek konusunda ısrarlı. Onlar eğitimlerini devam ettirme ve bir gün ailelerinin kendileriyle gurur duyacağı bir kariyer oluşturma konusunda kararlı” dedi.
Nijerya’da kaçırılan kızların hikayesini Pakistan’da Taliban tarafından okula gittiği için vurulan kız öğrenci Malala Yousafzai’nin hikayesine benzeten Obama, “Malala da Taliban tarafından okul otobüsündeyken vurulmuştu. Fakat o hayatta kalmayı başardı ve geçen yıl kendisini ziyaret ettiğimde onun kararlılığını gördüm. Umarım bu Nijeryalı kızların hikayesi dünyadaki her bir kız için ilham kaynağı olur” dedi.
Obama konuşmasının sonundaysa kız öğrencilerin bir an önce evlerine dönmeleri için herkesi dua etmeye davet etti.
(İHA)