BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.392,11
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Feyzioğlu'na kızıp salonu terk etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'ıncı yıldönümü törenlerinde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na "Edepsizlik ediyorsun" diyerek salonu terk etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'ıncı yıldönümü törenlerinde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na "Edepsizlik ediyorsun" diyerek salonu terk etti.

Erdoğan, oturduğu yerden ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek Feyzioğlu'nun konuşmasını böldü. Feyzioğlu da Erdoğan'a ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sordu. Bunun üzerine Başbakan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' dedi.

Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

Bunun ardından Erdoğan, oturduğu yerden ayağa kalkarak “Böyle bir yasal hakkın yok. Ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi konuşma yapıyorsun, 25 dakika Sayın Başkan konuştu. 1 saattir sen konuşuyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan'' diye konuştu.

Erdoğan daha sonra konferans salonunu terk etti.

Hürriyet'in haberine göre Feyzioğlu konuşmasında Van'daki depremzedelerin sıkıntılarını dile getirdi. Feyzioğlu şunları söyledi:

''Zat-ı Alinize ve buradaki muhterem heyete iletmek üzere, üzerimde bir selam borcu var. Van'da konteyner kentte yaşamaya devam eden kiracıların selamı. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet, yurttaşın barınma ihtiyacını gidermek zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti bu insanlarımızın mağduriyetini giderebilecek kudrete kuşkusuz sahiptir. Basit bir yönetmelik değişikliğiyle bile çözüm bulunabileceğini düşündüğümüz bu sorunun kısa sürede giderilmesini dileyerek bu selamı sizlere iletiyorum" diye konuştu."