BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fırat'tan Baykal ve Teziç'e salvo

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat'tan sert çıkış. Fırat, CHP Lideri Baykal'ı 'gerilim üretmek'le, YÖK Başkanı Teziç'i ise 'demagoji yapmak'la suçladı..

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i çok sert bir şekilde eleştirdi. Bir basın toplantısı düzenleyen Fırat, Baykal'ı 'gerilim üretmek'le, Teziç'i ise 'demagoji yapmak'la suçladı. Fırat, Baykal'ın rejimle ilgili eleştirilerine şu karşılığı verdi: "Rejim konusunu spekülasyon malzemesini yapmaya çalışanlar karşılarında AK Parti'yi bulacaklardır."

Deniz Baykal'ın rejim tartışmalarını 'aktif bir çarpıtma' olarak değerlendiren Fırat, "Amacınız sistemin vatandaşa daha kaliteli hizmet götürülmesi için rehabilite edilen kazanımlarına işlerlik mi sağlamak, yoksa bu sistemden beslenenlere sahip çıkmaktır" diye konuştu.

BAYKAL GERİLİM ÜRETİYOR

"Baykal'ın son açıklaması CHP zihniyetinin Meclis'e nasıl baktığını göstermiştir. TBMM savaş kararı verirken ne kadar saygılıysa, başka bir kararı verirken o kadar saygılıdır." diyen Fırat, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Sayın Baykal ve bilumum CHP sözcüleri sık sık muhalefet etmek uğruna uluslararası kurumlarına saldırmaktadır. Kurumlara saldırarak muhalefet yapmak, dünyadan kopuk, statükocu, değişimden korkak olanların tercih ettiği bir yaklaşımdır. Bu tür yaklaşımlar totaliter yönetimlere has bir şekildir." 

CHP Lideri Baykal'ın parti içindeki gerilimi bastırmak bu yola başvurduğunu kaydeden Mir Dengir Fırat, "Böylesi demode yaklaşımlara başvurarak siyaset üretmek yerine gerilim üretmeye çalışmaktadır. Halkımız 1950 yılların moda anlayışına hiç itibar etmeyecektir." dedi.

TEZİÇ DEMAGOJİ YAPIYOR

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in önceki günkü görüşlerini sert tepki gösteren Fırat, YÖK Başkanı'nın çıkışını 'demagoji' olarak niteledi. Fırat, "YÖK Başkanı Teziç'in beyanatlarını hayretle izliyoruz. Bir Anayasa hukukçusu olarak YÖK Başkanı'nın Anayasayı doğru bir şekilde algılaması lazım. Sayın Teziç'in kafasından şunu kesinlikle çıkarmaması gerekir ki, Türkiye'de hiçbir kurum ve şahıs milletin temsilcisi olan Meclisi tehdit etme lüksüne sahip değildir." diye konuştu.

Fırat konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Teziç öğretim üyesi. Teziç'e şunu sormak lazım "Türkiye'deki üniversite dünyada ilk yedi yüzün içerisindedir. Sayın Teziç'in cevaplandırması gereken soru budur. Kalkıp demagoji yaparak,'İnsanlar çocuklarını ABD'ye gönderemiyor' demek basiretsizlik ve görevini yapmaktaki ihmalini örtemez. Üniversitemizi çağdaş dünya üniversitesi seviyesine çıkartmak onların görevleridir.