BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,27
HABER /  GÜNCEL

Firar eden asker katil oldu

Bodrum Hava Meydan Komutanlığı'ndan firar eden er 1 kişiyi vurarak öldürdükten sonra Milas'ta yakalandı.

Abone ol

Muğla'nın Milas İlçesi Milas-Bodrum Havaalanı yakınında bulunan Hava Meydan Komutanlığı'ndan firar eden er 1 kişiyi vurarak öldürdükten sonra gece saatlerinde Milas'ta yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, er İsa Arslan dün sabah saatlerinde Milas-Bodrum Havaalanı yakınında bulunan Hava Meydan Komutanlığı'ndan firar etti. Firari genç akşam saatlerine kadar birlik yakınında bulunan Ekinambarı ve Avşar köylerinde arandı. Akşam saatlerinde Avşar Köyü yakınlarında bir balık çiftliğine giden Arslan burada kendisine karşı koymaya çalışan gece bekçisi Cahit Bilen'i (63) birliğinden kaçarken yanına aldığı uzun namlulu tüfek (M1) ile vurarak öldürdü. Etrafını saran ekiplerden kaçan genci aramak için bölgeye çok sayıda askerin yanısıra Muğla Özel Tim birlikleri ve bir panzer sevk edildi. Gece boyunca tarlalarda aranan genç, ilerleyen saatlerde birliğine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta Milas Merkez'de emniyet güçlerince yakalandı. Yakalanan firari er İsa Arslan daha sonra sağlık kontrolü için Milas Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polis aracından indirilen gence küfürler eden ve saldırmak isteyen Cahit Bilen'in yakınları, emniyet güçleri tarafından güçlükle kontrol edildi. İsa Arslan, emniyette alınan ifadesinin ardından Jandarma ekiplerine teslim edildi.

Pazar sabahı nöbetinin ardından birliğinden firar eden 85/1 tertip İsa Arslan'ın ailevi problemleri olduğunu ifade ettiği öğrenilirken şahsın askerliğinin bitmesine 2,5 ay kaldığı ifade edildi.