BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erbakanın durumu netleşecek

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya daha giriyor. Erbakan'ın durumu netleşecek.

Abone ol

Meclis’in bu haftaki önemli gündem maddeleri, eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın ‘kayıp trilyon’ davasından aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasını evinde çekmesine imkan tanıyan düzenleme ile kredi kartları yasa tasarısı olacak.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta denetim konularını görüşmeyecek ve 15.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul, bu haftaki çalışmalarına, görüşmeleri yarım kalan sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısıyla başlayacak. 12 maddesi kabul edilen, 19 maddeden oluşan tasarının görüşmelerine, 21 Şubat Salı günü devam edilecek. Erbakan’ın cezasını evinde çekmesine imkan veren yasa teklifi, 22 Şubat Çarşamba günü görüşülecek.

Teklif, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa’nın bir maddesinde değişiklik yapıyor. Değişiklikle, mahkumiyete konu suç nedeniyle doğmuş zararın aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesine dair hukuki sorumlulukları saklı kalmak üzere; kadın veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 6 ay, 70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum olduğu 1 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum olduğu 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasının konutunda çektirilmesi hükmünü veren mahkeme başka bir yerde bulunuyorsa o yerde bulunan aynı derecedeki mahkemece karar verilebilecek.