BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fındık baronlarına suçlama

Ordu Ziraat Odası Başkanı Şahin, fındık fiyatlarını 'baronların' düşürdüğünü iddia etti.

Abone ol

Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin, fındık fiyatlarında yaşanan düşüşlere karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, ''Fındık baronlarının, fiyatları düşürme gayretiyle ülke ekonomisini de baltaladıklarının görülmesi gerekir'' dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, fındığın sadece bölge üreticileri ve bölge ekonomisi açısından değil, Türk ekonomisi açısından da önemli bir ihraç ürünü olduğunu söyledi.

Son yıllarda uygulanan politikalar nedeniyle fındık fiyatlarında düşüş yaşandığını, bundan da hem üreticilerin hem de ülke ekonomisinin olumsuz etkilendiğini belirten Şahin, yaşanan sorunların çözümü için hükümetin gerekli tedbirleri almasını istedi.

Bugün oluşan rakamların gelecek dönemde de devam etmesi halinde ülke ekonomisinin bundan zarar göreceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: ''Üreticiler olarak ürünümüzü en iyi fiyattan satarak cari açığın kapatılmasına çaba harcarken, fındığın baronlarının, fiyatları düşürme gayretleriyle ülke ekonomisini de baltaladıklarının görülmesi gerekir. Hükümetimiz acil şekilde toplanmalı fındığı tüm doğruları ile beraber masaya yatırmalıdır. Milli paramız YTL değer kaybederken toplantı üstüne toplantı yaparak önlem paketleri hazırlayan hükümetimiz, milli bir ürün olan fındıktaki bu ani ve belirli çevreler tarafından oluşturulan düşüşün karşısında acilen toplanmalı önlemler almalı ve müdahale etmelidir.''