BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.400,14
HABER /  DÜNYA

Filistin istifa iddiasıyla çalkalanıyor!

Filistin Başbakanı Selam Fayyad'ın istifa edeceği iddia edildi.

Abone ol

Filistin Başbakanı Selam Fayyad, Filistin'deki ekonomik kriz ve protesto gösterileri nedeniyle istifa edeceği söylentilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ''Filistin'de durum netleşene kadar görevimi bırakmayacağım'' dedi. Selam Fayyad, Filistin yerel basınında yayımlanan açıklamasında, makam düşkünü olmadığını, Filistin halkına hizmet etmek için çalıştığını ifade etti. Görevden ayrılmasıyla ilgili öncelikli sözün halka ait olduğunu vurgulayan Başbakan Fayyad, halkın iradesinin görevini bırakması yönünde belirmesi halinde bu isteğe karşı çıkmayacağını da ekledi.

Filistin'de gıda ve yakıt fiyatlarındaki artışı dünyadaki artışa bağlayan Fayyad, Filistin Yönetimi'nin bütçesinde mali kriz yaşarken ürünlerin fiyatlarına destek verecek güçte olmadığını söyledi.

SİHİRLİ DEĞNEĞİM YOK

Başbakan Fayyad, Filistin'de 238 bin işsiz olduğuna dikkati çekerek, ''Durumları değiştirmek için sihirli değneğe sahip değilim'' ifadesini kullandı.

Bu arada Filistin'de temel gıda maddeleri ve akaryakıt fiyatlarına yönelik protestolar ikinci gününe girdi. Olumsuz ekonomik koşulları protesto eden Filistinliler, Batı Şeria'da ana caddeleri trafiğe kapattı. Filistin'de maaşların geç verilmesi özellikle bu ay halkın henüz maaşlarını alamaması ve yüksek fiyatlar sebebiyle önceki gün de Ramallah'ta geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti.

Ramalllah'taki Filistin Hükümeti, hafta başından bu yana yakıta yüzde 12.3 oranında zam yapmış ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yaşanan mali kriz sebebiyle bu yılki atamaların da durdurulduğunu açıklamıştı.