BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Filistin Erdoğan'ı takmadı bile!

Başbakan Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın perde arkasını Mehmet Ali Birand anlattı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem Arap Baharı turunda hem de 4 gündür Birleşmiş Milletler nezninde sürdürdüğü temaslarda "Filistin" dedi, başka bir şey demedi.

Peki Filistin Erdoğan'ın bu çabalarına ne karşılık verdi?

Kocaman bir hiç!

Bunun en güzel örneği ise Başbakan Erdoğan'ın dün BM'de yaptığı konuşma anında yaşandı.

Erdoğan, kürsüde esti gürledi. İsrail'e yüklendi, Filistin'e sahip çıktı. Dünya dinledi. Ama Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas dinlemedi.

Erdoğan'dan ilginç benzetme
Birand, mesajında Başbakan Erdoğan ile arasındaki ilginç bir konuşmaya da yer verdi. BM konuşmasında "Siz biraz heyecanlandınız mı? Başka biraz sesiniz titredi" sorusuna Erdoğan, "Eee! Biz dizel motoru gibiyizdir..." yanıtını verdi. 

Bu küçük gibi görünen ayrıntıyı usta gazeteci Mehmet Ali Birand, bugün Twitter'dan aktardığı bir notla duyurdu. 

Erdoğan, konuşurken Birand salona göz attı. Gözleri Abbas'ı ve diğer Filistinli yetkilileri aradı. Ancak onlar yerinde yoktu. İşte Birand'ın o salondan aktardıkları...

FİLİSTİN'İN YAPTIĞI  AYIP!                                             

"Doğrusu en çok aradığım Filistin Devlet Başkanı Abbas ve bazı Arap ülkelerinin liderleriydi. Eminim hepsinin aynı anda başka randevuları vardı. Ancak , BM Genel Kurulu çalışmalarında kimin saat kaçta konuşacağı, üç aşağı beş yukarı bilinir. Eğer sizi sonuna kadar destekleyeceğini söyleyen bir ülkenin lideri konuşuyorsa, eğer bu kişi genel yaklaşımını dramatik şekilde değiştirmiş ve hem Arap sokaklarını hem de Filistin halkını kendine bağlamış Türkiye gibi bir ülkenin lideriyse, o zaman en basit nezaket, bu lider konuşurken salona girip, onu dinlemeyi gerektirir. Salonda hiçbiri yoktu."

SIRTIMIZI SIVANLAYANLAR ÇELME TAKAR                             

Kritik gün bugün
Filistin'in devlet olma girişimleri bugün resmiyet kazanacak. İşte ayrıntılar... TIKLAYIN

Mehmet Ali Birand bu tabloyla ilgili yorumunu da yapmış:

"Bu manzara bize bazı gerçekleri gösteriyor. Arap halkı sizi sever ama bugün Arap ülkelerini yönetenlerin politikaları birbirleriyle çekişmek çelişmek-çelme takma temeline oturtulmuştur. Sırtınızı sıvazlayanı, kardeş edebiyatı yapanı ciddiye almamalıyız. Politikalarımız kendi çıkarlarımızı yansıtmalı. Duygusallığın hiç yeri yoktur. Bende sonunda, gözlerimin Abbas veya diğer Arap liderlerini boşu boşuna aradığını anladım."