BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  MEDYA

Filinta 5. bölüm Mustafa haritasnın peşinde

Bir Osmanlı polisiyesi olan Filinta Mustafa yeni blümü ile yine çok heyecanlı. Tünellerin gizemi çözülecek mi? Diziye bu hafta yeni bir oyuncu katılıyor Kaan Urgancıoğlu...

Abone ol

Bir Osmanlı polisiyesi olan Filinta Mustafa yeni blümü ile yine çok heyecanlı. Tünellerin gizemi çözülecek mi? Diziye bu hafta yeni bir oyuncu katılıyor Kaan Urgancıoğlu...

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Yayınlandığı günden bu yana her bölümüyle seyirciyi içine çeken ve kendine bağlayan TRT’nin sevilen dizisi ‘Filinta’nın 27 Ocak akşamı yayınlanacak  6.bölümünde, adaletin peşinden koşan kahramanımız Filinta Mustafa (Onur Tuna) ile Kadı Gıyaseddin (Mehmet Özgür) yine Osmanlı’ya karşı oynanan büyük bir oyunu bozmak adına savaşacaklar.

BUGÜNÜ ANLAMAK İÇİN GEÇMİŞİ ANLAMAK LAZIM!

Yapımcılığını ES Film ve Maya Film’in, yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın yaptığı, senaryosu Altuğ Küçük’ün yazdığı ‘Filinta’nın bu haftaki bölümünde; Filinta Mustafa için kendi geçmişinin kapısı aralanmaya başlamıştır. Saatçi Mirko sayesinde geçmişine dair küçük bir ipucu ile Boris Zaharyas’ın da bir bağı vardır. Acaba onu bağlayan sır nedir? Bu arada İstanbul'a Arap Yarımadası’nın en güçlü üç Şeyhi, Padişahla birlikte yapacakları gizli bir toplantı için gelir. Bu şeyhlerden biri limanda bir suikastçi tarafından öldürülür. Filinta Mustafa ve Kadı Gıyaseddin bu olayın peşine düşerler. Yine Osmanlı'ya karşı büyük bir oyun oynanmaktadır. Acaba Filinta ve Gıyaseddin bu oyunu bozabilecekler midir?

OSMANLI BANKA KURUYOR

Filinta dizisinin yayınlanacak 6. Bölümünde;  Padişah, Banker Murad’a ‘Osmanlı Bankası’nı kurma çalışmalarını hızlandırması için talimatları vermiştir. Banker Murad, icra kurulunu oluşturma ve ortak yatırımcıların çalışmalarını yaparken, bankaya ortak olmak isteyip reddettiği Boris Zaharyas, bu işin peşini bırakmamaktadır. Ve bu pastadan büyük pay alma hevesine hala devam etmektedir.  Osmanlı Bankası’nın kurulmasına ön ayak olan, zeki, hırslı Banker Murad Efendi rolünde ise ‘Ateşin Düştüğü Yer’, ‘Cehennem’, gibi sinema filmlerinden ve ‘Üvey Baba’, ‘Sırlar Dünyası’, ‘Böyle Bitmesin’ gibi dizilerden tanıdığımız ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Serhan Süsler rol alıyor.

HARİTANIN SIRRI NE?

Filinta’nın geçen hafta yayınlanan bölümünde Boris Zaharyas’a gizemli bir harita gelmiştir. Ve bu harita Osmanlının Arap topraklarının altında yatan sırrının önemini taşımaktadır. Ve Boris Zaharyas’ın bu sır ile yakinen ilgisi vardır.

6. BÖLÜMDE KONUK HOLLYWOOD'DAN GELDİ

Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür,  Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler,  Reshad Strik , Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceren Yılmaz, Feyza Işık, Umut Kırcalı, Ceyhun Ergin, Çağrı Erceber  gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan ve her bölüm bir konuk oyuncu geleneğine bu hafta Filinta ekibinin dövüş teknikleri eğitmeni Dusan Hyska katılıyor.  Filinta'nın 27 Ocak yayınlanacak 6. bölümünde,konuk oyuncu olarak yer alacak olan Hyska; Titanic, Er Ryan’ı Kurtarmak ve Spider Man gibi birçok Hollywood yapımının aksiyon starı ve “second unit” uzmanı olarak tanınıyor... 'Çöl Arslanı' karakteriyle izleyeceğimiz Hyska, dövüş ve aksiyon tekniklerini öğrettiği Onur Tuna ile karşılıklı müthiş dövüş sahneleriyle seyircinin karşısına gelecek
 

Filinta, tarihin fısıltılarını duyan, tarihe ve adalete duyarlı insanların projesi. Televizyon tarihinin ilk Osmanlı Polisiyesi olan Filinta, adalet, dostluk, kardeşlik kavramlarını ortaya koyan bir dizi. İlim irfan sahibi Kadılar, adaletin kılıcını 600 yıl Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'de taşımış, dünyanın en büyük imparatorluklarından olan Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzyıllar boyunca dirliğini sağlamış, toplumda huzuru ihtisas etmişlerdir. Filinta işte bu nedenle, Osmanlı’nın temel gücü olan hukuka bir saygı duruşudur.

screen-shot-2015-01-26-at-3.48.11-pm.png

Hikaye Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçmektedir. Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır. Hikayemiz, Mustafa ve Ali’ye kurulan bir komplo ile başlar.

screen-shot-2015-01-26-at-3.47.49-pm.png

Dizinin 13 Ocak Salı akşamı saat 20.00’de yayınlanacak 4.bölümünde, Filinta Mustafa, Şehr’i İstanbul’a gelen azılı Otto (Kaan Urgancıoğlu) adlı bir suikastçinin ve İstanbul’un sırlarının peşine düşüyor. İstanbul sırlarla doludur ve bu sırları koruyanlarla. Mustafa (Onur Tuna) ve Kadı Gıyaseddin(Mehmet Özgür) çalınan Kutsal Emanet Kur’an’ı bulup Osmanlı Devleti’ne tertip edilen büyük bir komployu önlemişlerdir.

screen-shot-2015-01-13-at-11.38.12-am.png


Otto’nun peşinde bir tek Filinta yok!

 İstanbul’a özel görevle gelen bu suikastçinin peşinde bir tek Filinta Mustafa olmayacaktır. Padişah’a düzenlenecek suikasti haber alan Boris Zaharyas(Serhat Tutumluer), İstanbul’daki tek gücün ve yaratacağı karmaşanın başkası tarafından gerçekleşmemesi adına,  kendisi için çalışan Sansar Cemil(Hakan Yufkacıgil) ve özel işlerinde kullandığı Azize’yi de (Naz Elmas) Otto’nun peşine salacaktır. Ama bu takip kısa süreli olacaktır!

screen-shot-2015-01-13-at-11.38.31-am.png

Boris Zaharyas’ı bu takibinden vazgeçiren ne olacak?

Filinta Mustafa ve Kadı Gıyasettin bu suikastçiyi durdurup Padişahın hayatını kurtarabilecekler midir?

Osmanlı Devleti’ne karşı oynanan bu hain oyunu bozabilecekler midir?

Acaba Filinta, İstanbul’un yer altı tünellerinin haritasının ve sırlarının peşine düşen ve onu yerle bir etmeyi planlayan suikastçi Otto’yu yakalayabilecek midir?

Tüm bu soruların cevabı Filinta’nın 4. Bölümünde!   

Gaddar suikastçi ‘Otto Petrovic’: Kaan Urgancıoğlu

ES Film ve Maya Film ortaklığında, Altuğ Küçük’ün kaleme aldığı, Kudret Sabancı tarafından bir sinema şöleni tadında çekilen dizi ‘Filinta’da, her bölüm yer alan bir konuk oyuncunun bu haftaki ismi, ekranların sevilen, yakışıklı ve yetenekli oyuncusu Kaan Urgancıoğlu olacak. Kıvrak bir zekaya sahip, İstanbul’da ard arda patlamalar yaratarak, arkasında delil bırakmayan ve Padişah’a suikast düzenlemeyi hedefleyen gaddar bir suikastçi Otto rolüyle izleyeceğimiz Kaan Urgancıoğlu,  uzun süre konuşulacak müthiş bir oyunculuğa imza atıyor.

Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür,  Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler,  Reshad Strik , Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceren Yılmaz, Feyza Işık, Umut Kırcalı, Ceyhun Ergin, Çağrı Erceber gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan ‘Filinta’ dizisinde, seyirciyi bu hafta da yine koltuğa bağlayacak aksiyonda ve heyecanda bir bölüm bekliyor…yaratan dizisi ‘Filinta’da bu hafta yine soluk soluğa bir bölüm daha geliyor.