BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

FIFAnın başına tek aday

FIFA Başkanlığı'na yönetmek için başka aday çıkmayında halen başkanlığı yürütmekte olan Blatter yarışta tek kaldı

Abone ol

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ni (FIFA) 2011 yılına kadar yönetmek için başka aday çıkmayınca halen başkanlık görevini yürüten Sepp Blatter, seçimlere tek aday olarak girecek.

FIFA'dan yapılan açıklamada, başkan adaylığı için son başvuru tarihinin 31 Mart olduğu belirtilirken, bu tarihe kadar Blatter harici her hangi bir başvurunun olmadığı kaydedildi.

Zürih'te 31 Mayıs tarihinde düzenlenecek 57. FIFA Kongresi'nde yapılacak başkanlık seçimleri için 66 üye ülke federasyonunun önerisiyle yeniden aday olan 71 yaşındaki Blatter, 1998 yılında dünya futbolunun başına seçilmişti.

Adaylığının ardından açıklama yapan Blatter, ''Bana inancını ve desteğini gösteren tüm federasyonlara teşekkür ederim. Geçmiş 9 yıla baktığımda federasyonların desteğiyle bazı zorlukların üstesinden gelmeyi başarırken, bazı alanlarda da gelişim sağladık'' dedi. FIFA başkanlığında 3. dönemini geçireceğini hatırlatan Blatter, ''Benim FIFA başkanlığındaki 3. dönemimde futbol daha aktif bir sosyal rol oynayacaktır'' ifadesini kullandı. FIFA'nın 8. başkanı olarak 1998 yılında ilk kez seçilen Sepp Blatter, 2002 yılında Güney Kore'nin başkenti Seul'de yapılan seçimleri de kazanmayı başarmıştı. 2003 yılında Katar'ın Doha kentinde yapılan Olağanüstü FIFA Kongresi'nde görev süresi 4 yıldan 5 yıla uzatılan Blatter, 31 Mayısta da seçilmesi durumunda 13 yıl bu görevde kalacak.