BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

FIFA'dan Suarez'e 9 maç ve 4 ay men cezası

Uruguay'ın golcüsü, Dünya Kupası'nda İtalya maçında Giorgio Chellini'yi ısırmaktan suçlu bulundu. Suarez 9 resmi maçta Uruguay forması giyemeyecek, 4 ay futbol oynayamayacak ve 100 bin İsviçre Frangı ceza ödeyecek.

Abone ol

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Dünya Kupası'nda takımının İtalya ile oynadığı maçta Giorgio Chellini'yi ısıran Uruguay'ın golcüsü Luiz Suarez'i turnuva tarihinin en ağır cezasını verdi. FIFA 9 maç ceza verdiği golcü futbolcuyu 4 ay da futboldan men etti.

Uruguay'ın 9 resmi maçında forma giyemeyecek Suarez ayrıca 100 bin İsviçre Frangı (Yaklaşık 112 bin Amerikan Doları) para cezasına çarptırıldı.

Bu ceza, 27 yaşındaki golcü futbolcunun Dünya Kupası'nı kapattığı anlamına geliyor.

Suarez'in cezası cumartesi günü oynanacak Kolombiya-Uruguay Dünya Kupası ikinci tur maçı ile başlayacak.

4 ay boyunca her tür futbol aktivitesinden men edilmesi ise Suarez'in bu sürede formasını giydiği İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'un hiçbir maçında forma giyemeyeceği anlamına geliyor. Yani Suarez İngiltere Premier Ligi'nde de ilk dokuz maçta sahaya çıkamayacak. Liverpool'un formasını en erken Ekim ayı sonunda Carling One (Eski adıyla Lig) Kupası dördüncü tur maçında giyebilecek.

"Müsamaha gösterilemez"

Kararı açıklayan FIFA Disiplin Komitesi Başkanı Claudio Sulser "Herhangi bir futbol sahasında böylesi bir davranışa müsamaha gösterilemez. Özellikle de bir Dünya Kupası maçında, milyonların gözü önünde..." dedi.

Komitenin kararı Suarez'e ve Uruguay Futbol Federasyonu'na bildirildi.

Uruguay Futbol Federasyonu ise karara itiraz edecek.

Golcü futbolcunun avukatı daha önce müvekkilini komplo kurulduğunu söylemiş, bu komplonun arkasında da Uruguay'ın Dünya Kupası'nda yendiği İngiltere ve İtalya'nın olduğunu iddia etmişti.

Dünya Kupası'nda daha önce en ağır cezayı 1994'te İtalya-İspanya maçında Luis Enrique'ye dirsek atan Mauro Tassotti almıştı. FIFA, İtalyan oyuncuya sekiz maç ceza vermişti.

Üçüncü 'ısırık' cezası

Uruguaylı golcü, "rakibini ısırdığı" gerekçesi ile üçüncü kez ceza aldı.

Suarez 2010'da Ajax forması giyerken 7, iki yıl önce de Liverpool forması giyerken 10 maç ceza almıştı.

FIFA'nın son kararı ise Liverpool'un Suarez'e yaklaşımını da değiştirebilir. Daha önce İspanyol medyasında Barcelona'nın Suarez için Liverpool'a 125 milyon Euro ödemeye hazır olduğu yönünde haberler çıkmıştı. FIFA, Suarez'in yazın başka bir kulübe transfer olmasında ise bir engel olmadığını açıkladı.

Suarez'in sponsorlarından Adidas ve 888 ise Uruguaylı golcüyle olan anlaşmalarını iptal edebilir.