BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırlı aileler umutlu

PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler adına konuşan Erhan Eren, “Görüşmelerimizi özetleyecek olursak gençlerin dağlardan inmesiyle ilgi...

Abone ol

PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler adına konuşan Erhan Eren, “Görüşmelerimizi özetleyecek olursak gençlerin dağlardan inmesiyle ilgili atılacak adımlarda hepsinin de somut ve pratik adımların atılması hususunda gerekli hassasiyet ve duyarlılığı göstereceklerini gördük” dedi.
PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, Ulus’ta Hacıbayram Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. 40 gündür çocuklarından haber alamayan ve Diyarbakır’da eylemlerine devam eden anneler İHH Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan eşliğinde ilk gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüler. İkinci gün sivil toplum kuruluşları ve HDP Genel Merkezi’ne giden anneler için Sinan, “HDP aileleri tanımış oldu. Hür ve bağımsız hareket eden annelerin sadece çocuklarını istediklerini anladılar” diye konuştu.
PKK tarafından kardeşi kaçırılan ve eylem yapan anneler adına konuşan Erhan Eren şöyle konuştu:
“Eylemimizin bir adım daha ötesine geçip başta hükümet ve diğer tüm siyasi partilere, STK’lara ‘ne olursunuz yüreğimizdeki bu yangına bir su dökün’ demek için Ankara’ya geldik. Başta başbakanımızla görüştük, olumlu izlenimler aldıktan sonra cumhurbaşkanımızla, CHP, MHP, HDP ve STK’larla görüştük. Görüşmelerimizi özetleyecek olursak gençlerin dağlardan inmesiyle ilgili atılacak adımlarda hepsinin de somut ve pratik adımların atılması hususunda gerekli hassasiyet ve duyarlılığı göstereceklerini gördük.”

“EVLATLARIMIZ GELMEDEN MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Kimsenin bu kirli savaşın sürmesini ve anaların ağlamasını istemediğini vurgulayan Eren, “Gençlerin dağdan inmesi, dağ yolunun kalıcı bir şekilde önüne geçilmesi sadece siyasi bir sorumluluk değil aynı zamanda insani bir sorumluluktur. Bu konuda herkesin elinden geleni yapacağını düşünerek bugün Ankara’dan ayrılıyoruz ve Diyarbakır’daki eylem çadırımıza dönüyoruz. Şunun altını çizeriz ki evlatlarımız gelmeden mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki evlatlarımızın yastıkları taştan, yürekleri kan ağlıyor. ‘Beni bul anne, beni bul ne olur, kurtar beni buradan ne olur anne’ haykırışları kulağımızdayken onları o acı içinde bırakıp evlerimize nasıl döneriz” ifadelerini kullandı.

“RAMAZAN BAYRAMI’NDAN SONRA ÇADIR EYLEMLERİNİ BAŞLATACAKLARINI BURADAN HERKESE İLAN EDİYORUZ”
Annelerin çocuklarına kavuşmazsa her ilde çadır kurarak kitlesel gösteriler halinde eylem yapacaklarını bildiren Eren konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Maddi imkansızlıklardan dolayı herkesin Diyarbakır’dan gelemediğini bilmenizi isteriz. Ancak örgütlü bir mücadeleyle her ilde annelerin özellikle Ramazan Bayramı’ndan sonra çadır eylemlerini başlatacaklarını buradan herkese ilan ediyoruz. Herkesi vicdana davet ediyoruz. Çünkü yarın çok geç olabilir.”
Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla gözyaşları içinde, çocuklarını almak isteyen anneler adına konuşan anne Bedriye Gözlügöl, “40 gündür Diyarbakır’da devam ettiğimiz eylemimize 3 gündür burada devam ediyoruz. Biz çok umutluyuz ve umudumuzu yitirmeyeceğiz. Çocuklarımızı canlı istiyoruz, kucaklaşmak, koklamak istiyoruz. Kaç yaşında olsalar da onlar bizim çocuklarımız, onlar bizim hakkımız. Bizim çocuklarımız hayatlarında eyleme bile katılmamıştır. Gelip okullarına devam etsinler istiyoruz. Onlar Türkiye’nin geleceğidir. Bütün yetkililer bize yardım etsin. Huzur, mutluluk ve sağlık dolu bir sonuca varalım” ifadelerini kullandı.

“YAŞI KAÇ OLURSA OLSUN HER ÇOCUK ANNE BABASININ YANINA GELMELİDİR”
Toplantıya katılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise, “Daha önce annelerimizi TV’den izliyorduk ama yakından gördükten sonra insanın söyleyecek sözü kalmıyor. İçinde insan sevgisine dair kıvılcım taşıyan herkes bu çocukların ailelerine kavuşmaları için sorumluluk almalıdır. Yaşı kaç olursa olsun her çocuk anne babasının yanına gelmelidir” diye konuştu.
(İHA)