BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.404,70
HABER /  GÜNCEL

Saadet İhsanoğlu’na destek verecek mi ?

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı ziyaret et...

Abone ol

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı ziyaret etti.
Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından İhsanoğlu ve Kamalak basın mensuplara açıklamada bulundu. Mutlu ve umutlu olarak ayrıldıklarını söyleyen İhsanoğlu, şunları söyledi:
“Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burası benim için çok aziz bir yerdir. Müşterek dostluklarımız vardır. Kendileri seçimin bu safhasında olan pozisyonlarını izah ettiler. Biz bunu takdir ve onurla karşılıyoruz. Doğru ve dürüst bir yaklaşımdır. Burada çok mutlu ve umutlu olarak ayrılıyoruz.”

MUSTAFA KAMALAK
İki önemli parti tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini ifade eden SP Genel Başkanı Kamalak, şunları kaydetti:
“İslam Birliği Genel Sekterinin iki önemli partimiz tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi hem özellikle Türkiye açısından gerçekten son derece sevindirici durumdur. Ekmeleddin hocamızın yabana atılması kati suretle mümkün değildir. Yetişmiş uluslararası alanda isim yapmış bir değerdir.”
“Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destek olunup olunmayacağı” yönündeki soruya Kamalak, “Sayın hocamıza onu da ifade ettik. Biz bir siyasi partiyiz. Teşkilatlarımız var. Teşkilatlarımızla bir araya gelmek durumundayız. Teşkilatımız adına şu ya da bu şekilde bir deklarasyonda bulunacak olursak bu sıkıntı doğurur. Önümüzde 45 gün gibi bir süre var. Bu süre içerisinde teşkilatımızla bir araya gelir kamuoyuna açıklarız. Diğer adaylarda zaten belirlenmedi. Ters köşe bir aday çıkabilir. Siz bir mağazaya vardınız bir elbise almak için. Sizde biliyorsunuz ki yakın zamanda o mağazaya başka elbiseler de gelecek. Herhalde beklersiniz diğer elbiselerin gelmesini. Dün de Başbakan’a destek vereceğimiz noktasında bir açıklamada bulunmadık” cevabını verdi.
(İHA)