BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu'ndan sert Lozan eleştirisi!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması ile ilgili sözlerini eleştirdi. Feyzioğlu, Lozan'ın Türkiye'nin tapusu olduğunu iddia etti.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Lozan Antlaşmasını küçümsemek hiç kimsenin haddi değildir" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yazılı açıklaması şöyle;

"Lozan Antlaşmasını küçümsemek hiç kimsenin haddi değildir. Lozan demek bağımsız Türkiye Cumhuriyeti demektir. Lozan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur. 1. Dünya Savaşı sonunda sadece İç Anadolu'ya hapsedilmiş bir milletin kurtuluş mücadelesi ile tekrar kazandığı Anadolu ve Trakya'ya sahip olduğunun belgesidir. Atatürk'ün sözleriyle, 'Lozan Antlaşması, Türk Milleti aleyhine, asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşmasıyla tamamlandığı zannedilmiş, büyük bir suikastın yıkılışını ifade eden bir belgedir Lozan, dünyanın gördüğü en büyük asker ve devlet insanlarından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, düşman işgali altında bulunan vatan topraklarını, yokluklar içinde ölüm-kalım savaşı vererek, kanıyla, canıyla geri alan yüce Türk Milleti'nin, Türkiye toprakları üzerinde başka hiç bir devletin kurulmasına izin vermeyeceğinin somut belgesidir.Ulusal direncimizin simgesidir; Lozan Antlaşması, yabancılara kapitülasyonlarla verilen mali, idari, hukuki ve benzeri her türlü imtiyazın iptalidir; Türk milletinin yeniden hürriyetine kavuşmasıdır.

Ve nihayet Lozan; Çanakkale'dir, İnönü'dür, Sakarya'dır, Büyük Taarruz'dur. Kısacası Sevr'e karşı Misak-ı Milli'nin zaferidir. Hiç kimse Sevr Antlaşmasının yapıldığı gündeki stratejilerden bugün dış mihrakların vazgeçtiği yanılgısına kapılmasın. Lozan Antlaşması'ndan vazgeçilmesi Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçilmesi anlamına gelir. Sevr'i yırtıp mandaya, sömürgeye hayır diyenlerin Lozan'daki başarısını yok saymak, Milli mücadele şehit ve gazilerine hakarettir. Sonuç olarak Lozan; Milletçe iftihar vesilemizdir. Unutmayız, unutturmayız; Unutmaya ve unutturmaya cesaret edenleri de affetmeyiz. "