BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,74
HABER /  MEDYA

FETÖ'nün yeni darbe tarihi Süleyman Soylu'dan açıklama

Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında 15 Haziran'da darbe olacağını söyleyen FETÖ'cülerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yer verdi.

Abone ol

FETÖ'cülerin verdiği darbe tarihi bir kez daha doğru çıkmadı. 15 Haziran'da darbe olacağı söylentisini geçtiğimiz günlerde köşesinde duyuran Hürriyet yazarı Abduldakir Selvi, bugün FETÖ'nün darbe taktiğine değindi.

FETÖ'yle ilgili en büyük zaafın "darbe yapacak güçleri yok" denilmesi olduğunu yazan Selvi, "Sürekli olarak bir darbe paranoyası içinde olmak doğru değil ama bu, tehlikenin büyüklüğünü görmemize engel olmamalı." ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarını aktaran Selvi, yazısını söyle tamamladı:

SOYLU: ‘DARBE İSTİHBARATI YOK’

"15 Haziran’da darbe istihbaratını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum. İhbarı incelediklerini söyledi. “Bizde 15 Haziran’da darbe olacak diye bir istihbarat yok” dedi. Yine de dikkatliydi. “FETÖ’ye karşı aynı zamanda psikolojik bir mücadele veriyoruz. Bu da onun bir parçası” diye konuştu.

Ankara bunu FETÖ’nün ‘darbe taktiği’ olarak görüyor. FETÖ’cüler şu sıralarda tamamen 15 Temmuz darbe yargılamalarına odaklanmış durumda.

1- Cezaevlerindeki FETÖ’cüler başta olmak üzere kamudan ihraç edilen, mağdur olduğunu hissedenlere psikolojik destek sağlamaya çalışıyorlar. Cezaevlerindeki toplu dua ve çok yaygın bir şekilde devreye soktukları rüya yorumlama seanslarıyla, cezaevlerindekilerin moralini takviye etmeye çalışıyorlar.

2- 15 Temmuz darbe yargılamaları başladığı için, darbe sanıklarına, “Darbe olacak, sizi kurtaracağız. Çözülmeyin” mesajı veriliyor.

En büyük korkuları, darbecilerin çözülüp itiraflarda bulunmaları. Bunda da bir anlamda başarılı oldular. 15 Temmuz’un etkisiyle ilk başlarda itiraflarda bulunanlar, ifadelerini reddetmeye başladılar. İtirafta bulunanlar ise parmakla sayılacak kadar az.

Mahkemelerde iki taktik kullanıyorlar. 15 Temmuz’un kontrollü darbe olduğu tezini işliyorlar. Duruşmalarda TSK’nın komuta kademesini hedef alanlar mesajlar veriyor.

Darbeciler FETÖ tarafından yönetiliyor, tek kalemden çıkmış gibi aynı ifadeyi veriyorlar. Onun için dışarıda FETÖ’cü aramaya gerek yok. FETÖ’cüler duruşma salonlarında."